• 瀏覽: 7,077
  • 回覆: 204
務實嘅美帝人多年來苦幹創新製造上游價值帶領世界發展
點知1個2個搵佢笨實收佢高關稅又唔諗交保護費
默默姦暈俾人偷呃拐騙自己艱苦研發人家撈粗
單方面限制企業准入外交人員活動記者人數etc.
可謂受盡屈辱

熱賣及精選
樓主漏了最近兩次外滙金融風暴是美國人發動,利用亞洲發展中國家金融體制未健全,發動追擊,變相搶略資源。
還有雷曼和次按危險,促使美國QE, 利用美金全球流動性向外輸出通脹。

一個用美金作為全球大宗買賣結算貨幣,全世界乜都還足俾美國!

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-10 10:55 AM 發表

可謂受盡屈辱 ...
你美主在2008金融海嘯破產時, 跪求中國買下她巨量垃圾美債, 打救她的經濟時, 印度也有出手買了超多美債, 今天美國佬仍在搵印度笨, 毒果肯定冇話你聽。
中國正逐步減持美債, 你美主發爛渣講大話被欺負?

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-9-10 11:15 AM 發表

樓主漏了最近兩次外滙金融風暴是美國人發動,利用亞洲發展中國家金融體制未健全,發動追擊,變相搶略資源。
還有雷曼和次按危險,促使美國QE, 利用美金全球流動性向外輸出通脹。

一個用美金作為全球大宗買賣結算貨幣,全世界乜都還足俾美國! ...
No~
係列強利用美帝金融體制健全
以自己高儲蓄及資產泡沫變相搶掠美帝
瓜分了美帝

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-9-10 11:42 AM 發表

你美主在2008金融海嘯破產時, 跪求中國買下她巨量垃圾美債, 打救她的經濟時, 印度也有出手買了超多美債, 今天美國佬仍在搵印度笨, 毒果肯定冇話你聽。
中國正逐步減持美債, 你美主發爛渣講大話被欺負? ...
No~
明明係赤共跪求美帝賣美債俾佢
赤共鐘意揸淫民幣
揸美金冇息收
甚至揸北韓國債(可用高麗蔘找數)
冇人逼佢

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-10 12:12 PM 發表

No~
瓜分了美帝
之前有國家想賣原油吾收美金,總統叫卡達菲。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-10 12:19 PM 發表

No~
明明係赤共跪求美帝賣美債俾佢
赤共鐘意揸淫民幣
揸美金冇息收
甚至揸北韓國債(可用高麗蔘找數)
冇人逼佢
垃圾債券誰希罕? 你咁崇美你去接貨啦
你繼續助紂為虐, 你美主都唔會多謝你, 只會當你係臭四
https://www.youtube.com/watch?v=KxyqivG-c-0

無知近乎白痴

回覆 引用 TOP

哈!樓主每次寫(明明),就系講大話嘅時間。

點解呢種物體係鍾意講大話呢?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-10 10:55 AM 發表

可謂受盡屈辱 ...
咁以後可以叫尾狗了,仲叫乜美帝。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-10 12:12 PM 發表

No~
瓜分了美帝
到底要有幾無恥先可以調轉嚟講呢?

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-9-10 12:24 PM 發表

之前有國家想賣原油吾收美金,總統叫卡達菲。
我唔知你想講咩
佢仲想媾賴斯添~

嘩, 有人奶老美隻屎眼, 奶到'滋滋'聲.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-9-10 12:24 PM 發表

垃圾債券誰希罕? 你咁崇美你去接貨啦
你繼續助紂為虐, 你美主都唔會多謝你, 只會當你係臭四
https://www.youtube.com/watch?v=KxyqivG-c-0
賺錢收息果陣就笑騎騎

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-9-10 01:23 PM 發表

到底要有幾無恥先可以調轉嚟講呢?
果啲國家基本上塘水滾塘魚
大半副身家喺美帝身上賺返嚟

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]