• 瀏覽: 8,125
  • 回覆: 6
+3
引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-10 10:55 AM 發表
務實嘅美帝人多年來苦幹創新製造上游價值帶領世界發展
點知1個2個搵佢笨實收佢高關稅又唔諗交保護費
默默姦暈俾人偷呃拐騙自己艱苦研發人家撈粗
單方面限制企業准入外交人員活動記者人數etc.
可謂受盡屈辱 ...
你美主在2008金融海嘯破產時, 跪求中國買下她巨量垃圾美債, 打救她的經濟時, 印度也有出手買了超多美債, 今天美國佬仍在搵印度笨, 毒果肯定冇話你聽。
中國正逐步減持美債, 你美主發爛渣講大話被欺負?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-10 12:19 PM 發表

No~
明明係赤共跪求美帝賣美債俾佢
赤共鐘意揸淫民幣
揸美金冇息收
甚至揸北韓國債(可用高麗蔘找數)
冇人逼佢
垃圾債券誰希罕? 你咁崇美你去接貨啦
你繼續助紂為虐, 你美主都唔會多謝你, 只會當你係臭四
https://www.youtube.com/watch?v=KxyqivG-c-0

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-10 01:26 PM 發表

賺錢收息果陣就笑騎騎
咁你快啲接貨啦!

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-9-10 01:49 PM 發表
美國佬同人做咗幾十年生意,今日先驚覺自己俾人搵笨實?

唔緊要,立即閂門,鎖國十年包無人搵到美國佬錢。
佢個標題都錯晒.........
美國長年以地球最強國家自居, 何來另有其他列強欺負她?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-10 03:46 PM 發表

每1張美債
每1張美金
都可以買到美元資產
你都可以印公仔紙
人地最後覺得有冇價值
就係睇張公仔紙背後代表嘅價值
你真係烚下烚下....
連美元貶值6% 跌浪未完都未知?
https://orientaldaily.on.cc/cnt/ ... 0720_00202_001.html

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-11 03:22 PM 發表

任何貨幣都會浮動
任何國家都會通漲
你地又屌廣場協議咯
我唔明你想講咩
你當然唔明, 不斷印銀紙跟正常發行貨幣的分別....你講廢話前又唔做功課, 我轉發一大篇文你又消化唔到睇返你自己UP乜啦
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-10 03:46 PM 發表
每1張美債
每1張美金
都可以買到美元資產
你都可以印公仔紙
人地最後覺得有冇價值
就係睇張公仔紙背後代表嘅價值

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-12 09:39 AM 發表

我up啲精簡扼要1矢中的
你貼呢信手拈來無關宏旨
你自己都講唔咄重點係乜
大堆頭交功課式當係反駁
係真就得啦!
不過你信慣假消息唔肯BUY啫

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]