• 瀏覽: 8,155
  • 回覆: 204
+3
引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-10 10:55 AM 發表
務實嘅美帝人多年來苦幹創新製造上游價值帶領世界發展
點知1個2個搵佢笨實收佢高關稅又唔諗交保護費
默默姦暈俾人偷呃拐騙自己艱苦研發人家撈粗
單方面限制企業准入外交人員活動記者人數etc.
可謂受盡屈辱 ...
09年歐洲列強打壓美帝,想襯佢病攞佢命,迫美帝推出量寬政策。結果自食其果。冰島破產。歐豬四國仲未翻身。而家仲要被美帝要求喺北約追加保護費。
反觀美帝,十年前已翻本。股票市場仲不斷創新高。
受列強欺負嘅美帝,比起欺負美帝嘅列強好得多。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-10 10:55 AM 發表
可謂受盡屈辱 ...
強國仲衰。
美帝單方面限制外交人員活動及記者人數及制裁呢條橋,佢又借用。不但冇講多謝,仲衰到用翻喺美帝身上。你話美帝情何以堪?
美帝要搶嘅TilTok技術又唔肯交出,反而告翻美帝。
就連美帝未開始研發嘅5G技術都偷。
真係睇唔過眼!

引用:
可謂受盡屈辱 ...
要笑嗎?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-11 11:55 AM 發表

冇錯
好彩美帝被欺壓下自己發奮強大
歐洲實在太可惡
由馬歇爾計劃開始Lam盡著數
靠美帝睇場唔係俾蘇俄食埋
竟然完全唔感恩
ching終於看到真相了
世界資訊都被控制
幸好有鄉土呢個清泉 ...
仲好意思講馬歇爾計劃
就係二次大戰
打到歐洲變成廢墟
令到歐洲幾乎所有人才去哂美國呀

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-11 11:48 AM 發表

搵人笨冇得話係內政?
你咁樣插9呀爺?
所以國家都係為咗自己利益生存嘅啫,有咩啱唔啱?

英國賣鴉片比中國都係啱㗎!!

我唔知道你係咪香港人,如果你係美國人,我唔覺你有問題囉,如果你係香港人,你最好去睇吓醫!

一個人嘅行為,同自己利益,唔一致,其實就係精神病。
傻仔以為奶美國佬春袋,就有好處!
香港人份人工根本係因為香港政府保護,去到世界邊度都冇競爭力,同樣人工,你咪睇吓美國佬會唔會請香港人囉!

香港玩死咗,大陸玩死咗,佢都係搬啲嘢個印度嘅,有乜嘢益香港人啊?

引用:
可謂受盡屈辱 ...
YES
受盡屈辱

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]