• 瀏覽: 19,474
  • 回覆: 4
+2
引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2020-9-10 09:51 AM 發表

原訂「7日」的「普及社區檢測計劃」,政府決定再延長3日,總共14天的採樣工作將於下周一(14日)完成,而目前運作的122間檢測中心,周六起將減至57間以處理餘下3天的檢測。至昨晚8時,首9日累計有142.3萬人次接受採樣,找出19個「隱形患者」。負 ...
源頭不明即係可能有病毒傳播者冇去做檢測,而中招既只係偶然和呢班人有接觸..

而呢班唔肯去檢測既人,物以類聚,在佢地圍內播毒.比肯去檢測一班,帶病毒既機會率會高好多...

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-10 10:07 AM 發表
泛民話橋測會唔夠10%, 宜家成2成仲唔算超額? 而且呢個檢測唔鼓勵已經有病徵同6歲以下嘅細路
加埋之前如慈雲山,的士司機,前線公務員,地方診所等等檢測,
呢班人之前已檢測過,未必會再去今次自願檢測..
實際近二個月,已檢測既人數目,其實已超過2成香港人...

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-10 10:07 AM 發表
泛民話橋測會唔夠10%, 宜家成2成仲唔算超額? 而且呢個檢測唔鼓勵已經有病徵同6歲以下嘅細路
有公務員資訊資料話政府總部,某些紀律部隊總部,一些接觸公眾既服務團隊..
都會安排檢測人員去佢地辦公大樓做檢測..(自願性)..

政府可以公布埋呢D測試人數..

引用:
原帖由 冬眠小水管 於 2020-9-10 10:27 AM 發表
新冠病毒似2003年「沙士」突然間消失就好喇!
其實如果外國和中國一樣既防範措施,

隻病毒真係會好似沙士咁消失...

引用:
原帖由 青年幹探 於 2020-9-10 03:57 PM 發表

我係你就快D去驗,
無DNA嘅,會係咩人大家都明!
仲容易分類!
大家SHOW下陰性短訊,相處會放心得多...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]