• 瀏覽: 3,379
  • 回覆: 112
+5
【明報專訊】周日九龍區遊行期間警方於彌敦道截停一部970號新巴,指控車長「無故響號」,巴士「快速行駛」,車長涉危險駕駛罪拘捕。新巴昨日回覆傳媒指該巴士當時車速約每小時10至35公里;工會稱該車長僅「慢速」駕駛,並非快速接近警員。另有工會要求警方明天(周五)下午4時前回應訴求,否則發起工業行動。

下?無超速就唔係危險駕駛?乜野道理??
班暴動友乘機又想叫黃友大三罷嗟...仲依家仲有人玩呢樣野??

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/要聞/article/20200910/s00001/1599674513299/新巴證被捕司機無超速-巴士工會促警回應訴求

睇車速重要睇路面,巴士工會甘搞笑嘅?!

快唔快唔使睇埋距離???

咁保特都唔快.......得40公里到之ma

乜佢畀人捉係因為超速?

無超速就唔會危駕?
巴士工會搵咗人大釋法?

引用:
原帖由 atkatk002 於 2020-9-10 08:49 AM 發表
無超速就唔會危駕?
巴士工會搵咗人大釋法?
曱甴logic : 逆線行時速20公里=10分安全

回應你老母咩夠膽咪罷工囉新巴狗

小弟一早係香討話過啲士狗,巴士佬,小巴佬係運輸界三大敗類

那麼大的巴士,10km/h 接近都好有勁力,35km/hr 接近就⋯⋯

不要接近執勤警員便免了衝突。

引用:
原帖由 林病月鵝 於 2020-9-10 08:59 AM 發表

楊明都冇事
佢危駕咩?

同法官講喇!

引用:
原帖由 林病月鵝 於 2020-9-10 09:03 AM 發表

醉架喎,撞埋車,有冇睇新聞
放左???

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]