• 瀏覽: 664
  • 回覆: 7
9月6號星期日,其實系旺角現場,睇到班死靚仔情緒好亢奮,呢種情況,同朋友去澳門賭錢差唔多,根本有啲喪失理智。

其實大家都知道。
問參與運動嘅人,對不同地方民主制度嘅分別,同埋好壞,答唔出。
問佢哋民主可以幫香港經濟有咩新嘅發展,答唔出。
所以,佢哋所謂嘅民主自由,純粹只系追求刺激的口號。

所以你根本同佢講道理冇用,真相俾唔到刺激佢。
俾錢佢都冇用啦,俾錢賭仔,只係害死佢。

或者只有精神輔導可以幫到佢,即係類似戒賭熱線。

仲有一樣嘢非常關鍵,就係香港班社工到底係幫助年青人融入社會,定係煽動年青人,搞事?

識時務者為俊傑,“當事實改變之後,我的想法隨之改變,您呢?”
問問呢度班黨大過港既新移民同5毛, 共慘黨點樣可以令香港人生活質素進步

永遠答唔到,即轉移視線指鹿為馬,話假民主國美國點點點, 然後70年代港英點點點

所以你根本同佢講道理冇用,真相俾唔到刺激佢

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-9-9 08:43 PM 發表
問問呢度班黨大過港既新移民同5毛, 共慘黨點樣可以令香港人生活質素進步

永遠答唔到,即轉移視線指鹿為馬,話假民主國美國點點點, 然後70年代港英點點點

所以你根本同佢講道理冇用,真相俾唔到刺激佢 ...
但係而家作為一個傳統嘅香港人,我真係支持共產黨喎!

相反,出嚟搞事嗰個靚仔,好多老母都係村姑,妓女喎,仲要喺大陸出世!

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-9-9 08:43 PM 發表

所以你根本同佢講道理冇用,真相俾唔到刺激佢 ...
朋友同我講,如果唔係香港政府保護班靚仔,佢間公司請大陸人,一個慳萬幾,7  8個,隨時慳到100,000 ,一年慳成百幾萬!!

佢做歐洲生意嘅,啲鬼佬色鬼分,香港人,大陸人,英文得就得㗎啦!!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2020-9-9 10:28 PM 發表

但係而家作為一個傳統嘅香港人,我真係支持共產黨喎!

相反,出嚟搞事嗰個靚仔,好多老母都係村姑,妓女喎,仲要喺大陸出世!
傳統既香港人係反共黨,香港人都係想逃避廢黨先走難黎香港
作故事自HIGH好喇, 基本上大部分年輕人都反共, 咁多村姑妓女後代喎

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-9-9 10:35 PM 發表

傳統既香港人係反共黨,香港人都係想逃避廢黨先走難黎香港
作故事自HIGH好喇, 基本上大部分年輕人都反共, 咁多村姑妓女後代喎 ...
傳統嘅香港人係現實嘅!香港大把人返大陸開廠搵錢!!

不如咁,你去問下坐緊監姓梁,邊度出世嘅,一個唔覺意老母咪一隻大陸雞!!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2020-9-9 10:43 PM 發表

傳統嘅香港人係現實嘅!香港大把人返大陸開廠搵錢!!

不如咁,你去問下坐緊監姓梁,邊度出世嘅,一個唔覺意老母咪一隻大陸雞!!
香港平民有幾多返大陸開廠?100個都冇一個,個D 只係鍾意共慘黨比佢地利用班廉價賤民搵$$詐,冇錢睬你個廢黨有尾,等於妓女接客,純粹金錢關係, 真係好嚮往共匪民生政策咩!
原來又係少數代表多數黎自HIGH
D 醫生大部分都係黃, 咁你唔好話黃絲個個都係醫生

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-9-9 10:56 PM 發表

香港平民有幾多返大陸開廠?100個都冇一個,個D 只係鍾意共慘黨比佢地利用班廉價賤民搵$$詐,冇錢睬你個廢黨有尾,等於妓女接客,純粹金錢關係, 真係好嚮往共匪民生政策咩!
原來又係少數代表多數黎自HIGH
D 醫生大部分都係黃, 咁你唔好話黃絲個個都係醫生 ...
返去開工廠冇本事,死窮鬼,返去大陸繁殖!!

乜嘢湖北奇啊,羅湖聰!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]