• 瀏覽: 5,760
  • 回覆: 51
+5
我們不會輕視輕視韓國,不是因為他有多強,只是和日本一樣,都是美國狗
引用:
原帖由 chilawytk 於 2020-9-10 09:08 AM 發表

千萬不要輕視韓國呀!

雷達,火控,引擎都要美國的
南韓做殼還可以

又唔系自家研發

引用:
原帖由 電梯Cute老闆 於 2020-9-15 11:29 PM 發表
又唔系自家研發

走出第一步之後,國產化的比率可以慢慢提升。
當然,美國的同意(或至少默許)是很關鍵。

講軍工, 日本叻過韓仔啦!你看心神, 就知老尾的技術封鎖, 火控, 雷達, 引擊, 什麽都要求老尾, 講就天下無敵!

韓國單純嘅想要搞出五代機,並唔會容易,冇技術支持,痴人講夢

引用:
原帖由 Frankie佬 於 2020-9-10 12:07 PM 發表

一個國家要別國註軍。喪權辱國。我家養隻狗都自由個南韓人好多。仲講咩自主研發。
北韓都好佢好多。

對北韓戰機有L用咩。北韓火炮轟首都,會死幾十萬人啦。都唔講導彈,核彈。 ...
學支國用搖控飛機打仗?

引用:
原帖由 超級快遞 於 2020-9-16 10:27 AM 發表
韓國單純嘅想要搞出五代機,並唔會容易,冇技術支持,痴人講夢
拆架f35睇下就可以,一d唔難。

北韓只要發展陸軍及陸上防空網背靠核彈就完全不怕南韓!戰爭一旦打响就靠陸軍平推,有防空網的掩護南韓空軍發揮不出優勢一個月北韓就能推到釜山!就算打不過手裡有核彈,南韓也不敢對北韓怎么樣!😎

引用:
原帖由 chilawytk 於 2020-9-9 05:57 PM 發表 [
北韓怎麼辦?

...
北韓有 NUCLEAR WEAPON

之前日本都講到心神好勁,仲真係飛左上嚟。最後....咪面子工程囉。

大炮同火箭已可以把首爾變成火海。

引用:
原帖由 stormy10 於 2020-9-16 02:50 PM 發表

拆架f35睇下就可以,一d唔難。
並唔系講拆一架就能睇明,前提系你要有f35,就算美國賣畀你嘅都系低配,絕唔會把核心嘅嘢賣畀你

引用:
原帖由 超級快遞 於 2020-9-17 11:54 AM 發表

並唔系講拆一架就能睇明,前提系你要有f35,就算美國賣畀你嘅都系低配,絕唔會把核心嘅嘢賣畀你
日本都拆過f35啦。

引用:
原帖由 stormy10 於 2020-9-17 12:01 PM 發表

日本都拆過f35啦。
所以依家仲系喺研究中,依然冇研究明

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]