• 瀏覽: 14,534
  • 回覆: 6
+6
12名在反修例運動中被捕的青年上月底疑偷渡往台灣途中被內地公安截獲,至今被內地扣押逾2星期,音訊全無。其中兩名港青的家屬接受《蘋果》獨家專訪,有母親提及未知兒子安危時激動落淚,直言唯一心願是接到兒子一通報平安的電話,或是透過律師知悉他在看守所的情況安好,「畀我知佢人身安全」,...

<<十二瞞徒>>仲搵 <<生果日報>> 去做訪問, 究竟佢母親是真是假還是低能的呢?

想12瞞徒早D回港, 好心就搵間中立D 既報章做訪問啦. 真係服左佢地.

新聞來源連結:
https://hk.appledaily.com/local/20200909/3I4OQ55UNRGMNJA76WEA2MPRSE/

引用:
原帖由 asd1957 於 2020-9-9 12:11 發表
自己父母吾識教
等共產黨幫你地教
又岩喎. Mc Donald 媽媽理論.

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-9-9 12:15 發表
有腦既家屬,就應該親身上大陸。系部門了解,認下錯都仲會比個仔你見下,放就肯定唔會放。你認下錯都會打小兩拳。。。。你地唔系,咁大支也。人唔到,允個代表。一點誠意都無。。曬氣啦。除非家屬都身有屎,上唔到大陸。如果系咁,抵死啦 ...
遠距離, 用生果日報去要求放人. 佢地咁做.. 真係衰多兩錢重.

引用:
原帖由 月華敏棋之遺憾 於 2020-9-9 12:27 發表

被送中?
明明自己坐船去
被幕後送了一程.

引用:
原帖由 tam_n 於 2020-9-9 12:40 發表

學曱甴咁講,真正母親已經被美國特務打死咗,呢個係有人假扮㗎。

除低能之外有另一個可能:其實佢好憎個仔,所以揾毒果做訪問,落井下石。
我都係咁諗. 如果唔係好憎個仔, 唯一可能係毒果做新聞. " 陳健康 2.0".

引用:
原帖由 每一天望海 於 2020-9-9 12:58 發表
毒果今次又俾咗幾錢做獨家專訪?陳健康事件
比你估中左.

家屬會咁笨搵毒果? 無理由呀. 想個仔番唔到來咩..

引用:
原帖由 384 於 2020-9-9 13:55 發表

佢究竟知唔撚知呢份報紙個老細,係間接送佢個仔去大陸架?🤭
睇來睇去都唔明.. 點解仲搵毒果.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]