• 瀏覽: 14,531
  • 回覆: 234
+6
哈,苦肉計呀?!去大陸犯法抵死啦,反送中就自願送中。

出嚟搞破壞時咁神恿、㗎吓扮死狗

好仔點解要偷渡?自己教仔無方,俾公安教,不要來害香港人,香港需要安定,不要炸彈,放火!🤣

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-9-9 12:11 PM 發表
每個國家或地方法律都唔一樣
唔可以用香港既法律而去套落其他國家或地方法律
你估香港比打電話就一定要其他國家或地方跟住做
...
泰國、菲律賓就一定會俾犯人打電話俾家屬,因為要俾錢養佢地,當然電話費要受話者支付。
假如家屬唔提供膳食費用,香港犯人就只有食其他犯人食剩的食物了。
人地正常國家無義務要養犯左法/服刑贖罪的人!
政府已經要出糧俾人看守這些人渣,唔通重要養埋D犯咩!

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-9-9 12:18 PM 發表
所以凡係牽涉中國嘅野都特別多黑暗野
係咪你井底蛙呢
見親你出post都係思想狹窄
悲傷🤭

引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-9 12:07 PM 發表
12名在反修例運動中被捕的青年上月底疑偷渡往台灣途中被內地公安截獲,至今被內地扣押逾2星期,音訊全無。其中兩名港青的家屬接受《蘋果》獨家專訪,有母親提及未知兒子安危時激動落淚,直言唯一心願是接到兒子一通報平安的電話,或是透過律師知悉他在看守所的情況安好,「畀我知佢人身安全」,...

https://hk.appledaily.com/resizer/cewBQlGzRwCsM0TS2tYFI ...
那12人在大陸,是我們港人福氣,要坐一世,唔好返香港呀

屌!抵鳩死,要怪就怪班巳員推佢哋去死!

嗰班戲子喊乜撚嘢,死去山墳喊!冚家橙去死啦,12個仆街犯法就係犯法,明知偷渡巳係犯法都要去做,死左都係自作孽!喊乜鳩呀,屌!偷渡失敗就係度扮嘢,明知自己囝去偷渡都唔阻止,係抵鳩死!

呢班仆街家長把整個人遮哂,同暴徒裝束一撚樣,係無面見人吖定全部都係暴徒,做戲都拎個樣出嚟見人吖,由頭頂遮撚住哂到腳,家長變暴徒,又係D廢巳完疏罷,應該捉埋呢啲巳完濕鳩申同豬西迪,佢哋咁落力好懷疑佢哋!佢哋又係度妖言惑眾,廢話連篇!

豬西迪同濕鳩申唔上大陸交涉?扮鳩哂嘢👎🏼

12逃犯係鳩抵死,班仆街害撚死幾多人呀,係呢班暴徒害死人,害到舖頭執閚,佢哋擲汽油彈,有炸藥,怪就怪班仆街假髪放佢哋去死!班仆街暴徒破壞社會安寧,幾多人因不同意見被呢班仆街暴徒私了,嗰亞伯被燒仲要受苦換皮,你班囝就要人救,被私了嘅人有冇人去救呀,又唔見豬西迪同濕鳩申去幫呢班人,仲有嗰對仆街夫婦仲係度撥火引致亞伯被燒,屌班仆街所謂家屬同12逃犯一齊去死啦!最好冚家橙上大陸坐監!

請大陸政府按國家法律嚴懲呢12條偷渡者!不要放返香港,香港法治已死,又冇公義,呢班12逃犯係自己偷渡送中,應該要徹查是否不止偷渡而係蛇頭,請徹查把香港暴動嘅幕後黑手抽出,香港政府只係行政區,不應插手中國國家法律!

引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-9 12:07 PM 發表
12名在反修例運動中被捕的青年上月底疑偷渡往台灣途中被內地公安截獲,至今被內地扣押逾2星期,音訊全無。其中兩名港青的家屬接受《蘋果》獨家專訪,有母親提及未知兒子安危時激動落淚,直言唯一心願是接到兒子一通報平安的電話,或是透過律師知悉他在看守所的情況安好,「畀我知佢人身安全」,...

https://hk.appledaily.com/resizer/cewBQlGzRwCsM0TS2tYFI ...
真係有咁柒嘅父母就生D咁柒嘅仔女,好地地係香港受審,黃官幫吓手輕判咪幾好,係要on 9 走去送中,點知佢地父母仲柒,咁多傳媒唔揾走去揾阿爺眼中釘毒果,真係想D仔女早D死......

這12瞞逃,法律上只是嫌疑人,行為上已經自招認罪而且畏罪潛逃。

做家長的,要問自己問什么教出這樣的孩子,上前線作戰就要冒風險,革命要殺頭的道理都不懂。

最好不要回來,想做炸彈炸無辜香港人!

毒果播毒!!!佢地是香港恐怖分子!!!天收佢地,活該報應!!罪有應得!!!自己攞嚟賤!!!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]