• 瀏覽: 14,567
  • 回覆: 234
+6
引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-9 12:07 PM 發表
12名在反修例運動中被捕的青年上月底疑偷渡往台灣途中被內地公安截獲,至今被內地扣押逾2星期,音訊全無。其中兩名港青的家屬接受《蘋果》獨家專訪,有母親提及未知兒子安危時激動落淚,直言唯一心願是接到兒子一通報平安的電話,或是透過律師知悉他在看守所的情況安好,「畀我知佢人身安全」,...

https://hk.appledaily.com/resizer/cewBQlGzRwCsM0TS2tYFI ...
樓主用錯字眼!
佢地係偷渡,被中國執法部門在中國境內捕獲。
過程合法合理合情。
不能引渡回港,亦是合他們要求。

呢啲所謂父母可能又係臨時戲子,不過點都好,真係恭喜晒,近排所聽到最開心嘅新聞就係呢單

引用:
原帖由 阿修羅男爵 於 2020-9-11 09:55 PM 發表

哈哈哈哈,又點夠班黃畜黑暴黑暗呀!開個爛9記者會,成班都要戴太陽眼鏡,由頭包到落腳趾尾,好似接觸到光會死咁
佢哋仲要講話自己代表正義,但從未有一個敢以真面目示人,不過都啱嘅,邊有面見人呀

引用:
原帖由 阿修羅男爵 於 2020-9-12 12:07 AM 發表

星期日旺角暴亂,有線訪問兩條女,佢哋話要爭取公義,但唔敢上鏡,爭取公義唔係光明正大既事咩?點解唔敢真面目示人?反正做好事,上鏡俾身邊朋輩讚下都好呀 ...
光明正大就唔使做曱甴喇,曱甴就最怕光

隊個幕後出來,比條生路, 口硬慢墁受

出事求正苦  無事吊正苦  黃人好難please 囉! 

全世界偷渡客被拉都無得報平安嫁啦, 白痴...

毒果又利用人哋老豆老母反中反共,根本唔理會12瞞徒死活。如果真係想救自己個仔,應該親自上大陸跪求中央,而唔係搵毒果繼續煽動仇恨

引用:
原帖由 查少爺 於 2020-9-12 03:11 AM 發表
出事求正苦  無事吊正苦  黃人好難please 囉! 
政府欠左佢哋,老馮要幫佢哋,因為黃屍自稱有交稅。政府做岩唔會讚,做錯就吊到盡。權利要羅到足,義務少少都唔願意付出。黃屍就係賤

犯民又扮Mc Donald 媽媽理論
身體自動送中

有心靠害

引用:
原帖由 asd1957 於 2020-9-9 12:11 PM 發表
自己父母吾識教
等共產黨幫你地教
真係多謝

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]