• 瀏覽: 975
  • 回覆: 15
被指違反《國安法》的「香港故事」成員李宇軒等 12 名港人疑計劃潛逃台灣,上月 23 日被中國海警截獲,至今在中國被扣押逾 2 星期,最少 3 名內地律師欲到看守所會晤當事人被拒。特首林鄭月娥今早在行政會議前見傳媒,被問及部分被扣留人士無法與律師見面,他們的法律權利是否得到保障,特區政府會如何跟進,她回應指事件並非簡單地將相關人士「送返香港」,12 名港人如因觸犯中國內地法律被捕,須根據內地法律處理。 林鄭月娥指,2 年前特區政府與內地當局簽署設立通報機制的協議,當有港人在內地被捕,特區政府會收到通報。而就 12 名港人現正被內地扣押的情況,她表示警方已得知事件,並通知 12 名港人的家屬。

究竟係邊個仆街反對逃犯條例,攪到班黃屍手足冇得返黎香港受審。。。

新聞來源連結:

https://today.line.me/HK/article/xrvxw8?utm_source=copyshare

講多無謂, 回答: 逃犯條例已經壽終正寢 

反送中, 但自動送中

12隻曱甴肯督灰, 而啲料又對老共有利, 咪可以簡單接返香港囉.

移不移交香港,阿爺話事,香港都要遵從,更何況中港並無移交逃犯條例

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2020-9-8 02:20 PM 發表
想激死班曱甴咩

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-9-8 14:27 發表
想激死班曱甴咩
點會呢!! 講多句先啦!!
社會經過依個年幾的探討, 終於知道逃犯條例的重要性, 這幾晚我訓得特別好!! 很安慰!!

冤有頭,債有主………

犯民拉倒修例,攪到十二瞞逃無得返香港受審,犯民自己就民調調到延任,印印腳有糧支

阿爺話,簽咗『逃犯條例』咪送佢哋番黎囉!

唔知而家問12瞞逃,仲反唔反對呢條例呢?

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2020-9-8 02:16 PM 發表
被指違反《國安法》的「香港故事」成員李宇軒等 12 名港人疑計劃潛逃台灣,上月 23 日被中國海警截獲,至今在中國被扣押逾 2 星期,最少 3 名內地律師欲到看守所會晤當事人被拒。特首林鄭月娥今早在行政會議前見傳媒,被問及部分被扣留人士無法與律師見面,他們的法律權利是否得到保障,特區政府會如何跟進,她回應指事件並非簡單地將相關人士「送返香港」,12 名港人如因觸犯中國內地法律被捕,須根據內地法律處 ...
係香港就惡霸咁, 唔合佢地意見就私了市民
而家自己送中, 出事又要人幫, 煩過西

應該要懇請中央慢慢查,慢慢教育

煲底見變咗boat底褲見最後變成倉底見,何必呢

逃犯條例,唔係 無咗!停止咗!唔見咗咩!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-9-8 02:27 PM 發表
想激死班曱甴咩
佢地而家都無聲出!真係要飲番杯~~水先!
咁我又未至於要開香檳

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2020-9-8 02:20 PM 發表
成件逃犯條例事件中,「壽終正寢」係唯一一幕我覺得唔開心,其他的都食花生,心情好。

主題標籤 #林鄭月娥
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]