• 瀏覽: 1,435
  • 回覆: 32
前香港眾志成員周庭及油尖旺區議員何富榮等,今日(7日)傍晚在佐敦港鐵站外擺街站,反對全民檢測及健康碼,其間10多名警員包圍周庭等人,並以橙色膠帶圍封街站。前眾志秘書長黃之鋒在facebook直播過程,警員在逾半小時後向周庭等人發出限聚令告票,然後離去。

好像政府做什麼,不論是何事
她們都好像一概反對......

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20200907/s00001/1599482456098/周庭偕區議員擺街站反對健康碼-遭警員發限聚令告票【短片】

健康碼關佢撚事咩,佢返唔到內地又想其他人都無得返呀

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2020-9-8 12:47 發表
前香港眾志成員周庭及油尖旺區議員何富榮等,今日(7日)傍晚在佐敦港鐵站外擺街站,反對全民檢測及健康碼,其間10多名警員包圍周庭等人,並以橙色膠帶圍封街站。前眾志秘書長黃之鋒在facebook直播過程,警員在逾半小時後向周庭等人發出限聚令告票,然後離去。

https://fs.mingpao.com/ins/20200 ... 30e541966f0530be972 ...
因為每件事都唔合邏輯,唔透明,不合情理

証明健康,醫療體系已可以,如果要有健康碼,應該以醫療體系證明,由醫生edit
唔係又集權統治,無人民約束的集權後便是腐敗濫權,係水住下流一樣既道理

現今警察無約束,警權越大,效果已相當明顯

各國已將香港法治地位降級,取消關係法,取消引導法,等等

⋯⋯

引用:
原帖由 launch_date 於 2020-9-8 12:53 PM 發表

蘋論員都有呢個優點

佢唔要健康碼唔緊要唔好阻住政府推健康碼。好多人等緊健康碼返大陸。呢啲仆街拎去打靶啦。

公司大把呢d人逢中必反!特區政府做乜都系錯嘅!

This stinky cunt will be burned in hell for million years

仇中西的確係好L討厭.

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2020-9-8 12:47 PM 發表

https://fs.mingpao.com/ins/20200907/s00001/1585710fec30e541966f0530be972 ...
呢的人盲反政府,賣國救榮,遺臭萬年

引用:
原帖由 launch_date 於 2020-9-8 12:53 PM 發表

証明健康,醫療體系已可以,如果要有健康碼,應該以醫療體系證明,由醫生edit
唔係又集權統治,無人民約束的集權後便是腐敗濫權,係水住下流一樣既道理

現今警察無約束,警權越大,效果已相當明顯

各國已將香港法治地位降級,取消關係法,取消引導法,等等

⋯⋯ ...
健康碼又唔係全民政策。只係啲返內地嘅人先需要,以符合內地防疫要求。
你唔上內地可以唔申請。但點解要做謠反對,妨礙其他有需要上內地嘅人申請健康碼?

引用:
原帖由 maoleitau 於 2020-9-8 13:06 發表

請問有乜建議揾出隱形患者 ?
危機管理囉~~~
將現行追蹤患者感染群加大擴闊咪得囉

同過海關一樣,乜野人要查,乜野人唔洗查,唔係亂L咁泥既~~~

以現時比例,
成個群組不記名一次過收集去驗都得,
有陽性先一個個再驗,因為絕大部份會係陰性,咁起碼會少D私隱問題

尼只瘟雞離死期不遠,都重要出來柒

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]