• 瀏覽: 1,250
  • 回覆: 32
前香港眾志成員周庭及油尖旺區議員何富榮等,今日(7日)傍晚在佐敦港鐵站外擺街站,反對全民檢測及健康碼,其間10多名警員包圍周庭等人,並以橙色膠帶圍封街站。前眾志秘書長黃之鋒在facebook直播過程,警員在逾半小時後向周庭等人發出限聚令告票,然後離去。

好像政府做什麼,不論是何事
她們都好像一概反對......

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20200907/s00001/1599482456098/周庭偕區議員擺街站反對健康碼-遭警員發限聚令告票【短片】

熱賣及精選
九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中

回覆 引用 TOP

健康碼關佢撚事咩,佢返唔到內地又想其他人都無得返呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2020-9-8 12:47 發表

前香港眾志成員周庭及油尖旺區議員何富榮等,今日(7日)傍晚在佐敦港鐵站外擺街站,反對全民檢測及健康碼,其間10多名警員包圍周庭等人,並以橙色膠帶圍封街站。前眾志秘書長黃之鋒在facebook直播過程,警員在逾半小時後向周庭等人發出限聚令告票,然後離去。

https://fs.mingpao.com/ins/20200 ... 30e541966f0530be972 ...
因為每件事都唔合邏輯,唔透明,不合情理

証明健康,醫療體系已可以,如果要有健康碼,應該以醫療體系證明,由醫生edit
唔係又集權統治,無人民約束的集權後便是腐敗濫權,係水住下流一樣既道理

現今警察無約束,警權越大,效果已相當明顯

各國已將香港法治地位降級,取消關係法,取消引導法,等等

⋯⋯

引用:
原帖由 launch_date 於 2020-9-8 12:53 PM 發表

蘋論員都有呢個優點

泛民五大訴求:
1.成立「獨立」委員會,籌備港獨事宜
2.將港獨人士破壞行徑定性為義舉
3.釋放港獨義士並作出道歉及賠償
4.限時港共警員棄械投降
5.中共需向全球承認骯肛 is not China

回覆 引用 TOP

佢唔要健康碼唔緊要唔好阻住政府推健康碼。好多人等緊健康碼返大陸。呢啲仆街拎去打靶啦。

回覆 引用 TOP

公司大把呢d人逢中必反!特區政府做乜都系錯嘅!

This stinky cunt will be burned in hell for million years

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 launch_date 於 2020-9-8 12:53 PM 發表

証明健康,醫療體系已可以,如果要有健康碼,應該以醫療體系證明,由醫生edit
唔係又集權統治,無人民約束的集權後便是腐敗濫權,係水住下流一樣既道理

⋯⋯ ...
請問有乜建議搵出隱形患者 ?

仇中西的確係好L討厭.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2020-9-8 12:47 PM 發表

https://fs.mingpao.com/ins/20200907/s00001/1585710fec30e541966f0530be972 ...
呢的人盲反政府,賣國救榮,遺臭萬年

回覆 引用 TOP

引用:

⋯⋯ ...
健康碼又唔係全民政策。只係啲返內地嘅人先需要,以符合內地防疫要求。
你唔上內地可以唔申請。但點解要做謠反對,妨礙其他有需要上內地嘅人申請健康碼?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 maoleitau 於 2020-9-8 13:06 發表

請問有乜建議搵出隱形患者 ?
危機管理囉~~~
將現行追蹤患者感染群加大擴闊咪得囉

同過海關一樣,乜野人要查,乜野人唔洗查,唔係亂L咁泥既~~~

以現時比例,
成個群組不記名一次過收集去驗都得,
有陽性先一個個再驗,因為絕大部份會係陰性,咁起碼會少D私隱問題

引用:
原帖由 launch_date 於 2020-9-8 01:52 PM 發表

危機管理囉~~~
將現行追蹤患者感染群加大擴闊咪得囉

同過海關一樣,乜野人要查,乜野人唔洗查,唔係亂L咁泥既~~~

以現時比例,
成個群組不記名一次過收集去驗都得,
有陽性先一個個再驗,因為絕大部份會係陰性,咁起碼會少D私隱問題 ...
追蹤患者 ? 無症狀點知邊個係患者 ?

尼只瘟雞離死期不遠,都重要出來柒

回覆 引用 TOP

主題標籤 #港鐵
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]