• 瀏覽: 3,160
  • 回覆: 85
+4
之前又講到自己用專業眼光睇就知有冇犯法架
早兩日都重講緊冒警,

今日又話係自己人,真係好鬼專業

=======================================

【Now新聞台】兩名自稱警員的男子要求進入柴灣一棟大廈時,出示沒有警員照片及編號的委任證,警方原循冒警方向調查,其後證實二人是警員

新聞來源連結:
https://news.now.com/home/local/player?newsId=404695&fbclid=IwAR3ktWNamSKlXVd3j-yRqiU8Aq6-q5AfmyvasphoHquyyLCJXgd4vESsNk4

按正常程序辦事, 出示委任証好困難、好辛苦咩? 依足警例制度, 減少誤會。

引用:
原帖由 Newpopcorn 於 8/9/2020 11:52 發表

以前冇所謂, 以前D人仲係人, 而家D係禽獸, 起底搞家人搞人婚禮, 怪就怪班禽獸.
錯, 紀律部隊、執法部門, 一切都要依規矩程序辧事。

諗唔出新文宣呢d新聞都可以令到你咁興奮
學人講專業咁一定唔及小黃人啦,d料十之八九都假既。
無事就生龍活虎、個個專業人士,衰左果陣個個唔係痴線弱智,就話屋企有事

你地同警察比,直頭世界級添啦。

引用:
原帖由 falconV8 於 2020-9-8 11:49 AM 發表
按正常程序辦事, 出示委任証好困難、好辛苦咩? 依足警例制度, 減少誤會。
以前係,而家唔係。
太多福街。

引用:
原帖由 我最愛黨 於 2020-9-8 11:38 AM 發表
之前又講到自己用專業眼光睇就知有冇犯法架
早兩日都重講緊冒警,
今日又話係自己人,真係好鬼專業
https://static.xx ...
其實係向大廈管理員放蛇,睇下佢有無確切執行測試管理員保安職務,大家唔好比黃媒混淆視聽。

引用:
原帖由 Newpopcorn 於 8/9/2020 12:02 發表

命仔緊要, 笨柒先跟你講程序, 事關暴徒罪犯唔會講程序, 死左邊個賠返個仔俾人?
咁就唔適合加入警隊。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]