• 瀏覽: 33,015
  • 回覆: 254
  • 追帖: 1
+11
上周三網上流傳一封匿名信,聲稱終審法院首席馬道立於七月三日連同高院法官黃崇厚,召集全港裁判官出席法律簡介會,黃官在席間批評「藍絲」法官要小心...

廢港官員吹得"我地"脹咩

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1865872/即時-港聞-高院法官黃崇厚促裁判官勿表達政治立場

附件

on99 _ 01.jpg(43.66 KB)

on99 _ 01.jpg

"香港"再唔立23條或國安法等如迫中立市民反政府!
日日新聞睇到反中港亂港垃圾影嚮市民日常生活,
但廢港政府/警方無力處理?
點解正常市民要忍受哩班港獨垃圾? 2013年
雖然有啲裁判官冇表達政治立場, 郤暗地裡, 大力幫助黃屍曱甴甩罪.

真係無人吹得哩班人脹~

附件

on9 _ 02.jpg(169.42 KB)

on9 _ 02.jpg

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-9-7 10:01 AM 發表
雖然有啲裁判官冇表達政治立場, 郤暗地裡, 大力幫助黃屍曱甴甩罪.
警察拉人
狗官放人
廢港政府有撚用咩~

突然爆得出哩,啊爺應該做緊也。遲下多d證據。就肯定有法官被告

整頓假發黨,
刻不容緩!

引用:
原帖由 家英哥 於 2020-9-7 10:02 AM 發表
可惜香港無狗頭鍘

輕判民主派,是不是政治立埸?

引用:
原帖由 fsk123123 於 2020-9-7 10:03 AM 發表

警察拉人
狗官放人
廢港政府有撚用咩~
更正 : 9宮係放人兼放屁

引用:
原帖由 fsk123123 於 2020-9-7 09:57 AM 發表
上周三網上流傳一封匿名信,聲稱終審法院首席馬道立於七月三日連同高院法官黃崇厚,召集全港裁判官出席法律簡介會,黃官在席間批評「藍絲」法官要小心...
https://cdn.discuss.com.hk/t/b9967d/f/800x0/https://img.discuss.com.hk/d/attachments/day_200907/20200907_f720b8f06d3f0363a107 ...
原來都是一場大龍鳳,果然還是黑箱作業,司法獨立!看看汝榮官的解釋👇🏼

排期法官的職責是指- 把涉及不認罪的被告人案件,分派給其他法官審理。就如錢禮一樣,她不斷把黑暴案件案件給何俊堯審理。“排期官”只要與其他審案官有某些共識,便可把將會審理的案件,達到預期的結果。
從媒體報導中得知,何官是被派往較高級法院作排期官,我要強調的,是其實把他委以重任,因他會負責分派更嚴重的案件給其他法官派理,這種由裁判法院調職往更高法院任職排案官的做法,其實是把他升職(又或是升職的前奏)。
比個例子,從前是錢禮派案給何俊堯,現在是何俊堯派案給更高法院的法官,你認為他會把黑暴案件分派給些正義法官嗎?

引用:
原帖由 fsk123123 於 2020-9-7 10:03 發表

警察拉人
狗官放人
廢港政府有撚用咩~
依家我地香港人真係好無助, 喺非常時期, 遇著個咁冇能軟弱嘅特首, 真係無言.
只要林鄭肯硬淨啲, 強悍反擊反對派同反中亂港份子, 就唔使搞到今日嘅亂局.

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-9-7 10:06 AM 發表
呢D 擺明一開始係“別有用心”既人
計劃出黎既野啦

高級法官做得個個位點會亂講野
信先係傻
馬道長甘高級。一樣公開屌藍官啦。。你以為高級就唔會做傻事?人有時越高級越傻。因為佢地唔怕事。大地在我腳下。。只有無錢無權既人。做咩事都怕

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-9-7 10:10 AM 發表

依家我地香港人真係好無助, 喺非常時期, 遇著個咁冇能軟弱嘅特首, 真係無言.
只要林鄭肯硬淨啲, 強悍反擊反對派同反中亂港份子, 就唔使搞到今日嘅亂局. ...
佢無得救架啦
成班傷港廢官無Q用
香港等死ing.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]