• 瀏覽: 2,560
  • 回覆: 26
美國民主黨總統候選人拜登(Joe Biden)9月3日演講時提到,發明燈泡的人是一位黑人,而不是白人愛迪生(Thomas Edison)。他的這個說法隨即引來議

民主選舉真係呃人大話連篇篇呃選票乜叉都可以亂作
香港班民主派一樣

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政壇花邊/520048/美國大選-拜登-燈泡是黑人發明的-不是白人愛迪生

唉...拜登係咪唔想選
已經進入倒數兩個月
點解仲要講一D對自己選舉無大幫助
但極容易受到攻擊既野出黎

的而且確 愛迪生唔係發明燈泡
佢只係改良
但呢個時候講呢D 究竟為乜
黑人選票要拉
但係美國始終都係白人佔多數

睇黎侵贏面又高左D

政治同x教。都系靠口吹。科學實業靠手做

引用:
原帖由 四季無花果 於 7-9-2020 09:49 發表
政治同x教。都系靠口吹。科學實業靠手做
至高無上的白人一直在打著全世界各個民族的利益算盤,無奈大家都非常配合和聽從指揮,為的是想自己也能變得像白人一樣高尚、高貴、聽明,真是自卑。
一個自大的民族就可能用自由之名盡情控制其他自卑的人。

燈泡都好似唔係愛迪生發明先, 佢都係改良者

睇過電流戰爭都知愛迪生都唔係小學雞教科書講到咁偉大, 都係商人一個.

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-9-7 09:25 AM 發表
美國民主黨總統候選人拜登(Joe Biden)9月3日演講時提到,發明燈泡的人是一位黑人,而不是白人愛迪生(Thomas Edison)。他的這個說法隨即引來議

https://cdn.hk01.com/di/media/im ... L7PtipbqSI7G6kiOw?v ...
乜唔係中國人發明咩

據說全宇宙啲科技都係中國人發明㗎

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-9-7 10:13 AM 發表

乜唔係中國人發明咩

據說全宇宙啲科技都係中國人發明㗎
宇宙科技就唔係中國人發明

留位等睇第一埸 辯論🤔🤔

白人愛大話

可能又係偷Nikola Tesla的東西。

民主共和兩黨其實是朋黨,亦即是一黨,大家夾好派誰出選可以令“The chosen
one”贏,選民只是選擇食“屎味既朱古力”或者“朱古力味既屎”!

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2020-9-7 09:54 AM 發表
燈泡都好似唔係愛迪生發明先, 佢都係改良者

睇過電流戰爭都知愛迪生都唔係小學雞教科書講到咁偉大, 都係商人一個.
傳聞係一個成功的PK商人。

Edison  冠A

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]