• 瀏覽: 4,602
  • 回覆: 49
新冠肺炎疫情反覆,消息指,本港今日新增21宗確診個案,打破連日單位數的紀錄,重升至雙位數。衞生防護中心昨已表示,初步確診...

新冠肺炎疫情反覆,消息指,本港今日新增21宗確診個案,打破連日單位數的紀錄,重升至雙位數。衞生防護中心昨已表示,初步確診個案已有10多宗。
據了解,當中最少3人經全民檢測發現確診,包括一對年逾80歲的夫婦及其印傭,他們因感不適,在進行全民檢測前數天,每日到私家診所求診,惟醫生未有發現他們染疫,其後經全民檢測確診;患者曾到訪的私家診所醫生及病人均須接受檢疫。
截至昨日下午,本港累計病例有4858宗。

何教授及黑醫護又被打臉,仲夠唔夠膽講全民檢測冇用,唔信政府?睇私家醫生幾次都檢唔倒!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200906/mobile/bkn-20200906112108891-0906_00822_001.html

大家想快啲回復香港正常生活,
唔可以單靠政府補貼,
現在政府有全民免費檢測,
掂解我們仲要放棄自己,
我為人人
人人為我
這是我們獅子山下精神,
請即參與檢測,
搵出隱形傳播鏈,
回復香港健康城市。

唔全民檢查,點樣搵到可能沒有病徵的病人呢?

都話醫院用國外果套檢測精度唔夠既拉

引用:
原帖由 9988hk 於 2020-9-6 03:17 PM 發表
新冠肺炎疫情反覆,消息指,本港今日新增21宗確診個案,打破連日單位數的紀錄,重升至雙位數。衞生防護中心昨已表示,初步確診...

?20200906144550

新冠肺炎疫情反覆,消息指,本港今日新增21宗確診個案 ...
何黑衣話唔驗咪無人染病,咪無事囉,美國都係咁啫,香港人到底做錯咩啫

曱甴唔會認自己7,會話係假陽性

1/7群組呢

菜癲馬仲疑潛水中

引用:
原帖由 9988hk 於 2020-9-6 03:17 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200906/photo/bkn-20200906112108891-0906_00822_001_01b.jpg?20200906144550

新冠肺炎疫情反覆,消息指,本港今日新增21宗確診個案 ...
咁點解仲有好多人唔去檢查?

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-9-6 04:41 PM 發表
已肯定係果班人在傳來傳去⋯正人渣
唔係點會被國際社排
今日黑暴又搞事,又播毒,政府做幾多檢測都冇用!

今日搞到咁,好快又有一波爆發

引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-9-6 04:48 PM 發表
300萬人簽名
得100萬人做檢測???
仲有果200幻+1呢????
邊個國家有功效率,

最常見嘅係5至7日病發,
8月30日、8月31日呢兩日又有大量曱甴搞事,
次次都係咁架啦

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]