• 瀏覽: 4,605
  • 回覆: 61
殲20服役左?

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-9-7 04:22 PM 發表

mon 到就打落來啦,點解s400無動呀講到啲雷達飛彈咁勁,但又係咁俾人炸,維修貴得過焦20,f35幅偈能飛8000至一萬小時用油量低,焦20行3000小時就報廢,仲要用油量化老美大20%,誰成本大呢係youtube講架,嗱就晒伱地資訉來源 ...
F35規格

最大航程A型:大於2,220公里(1,200海浬)
B型:大於1,670公里(900海浬)
C型:大於2,220公里(1,360海浬)
作戰半徑A型:1,239公里(669海浬,無空中加油
B型:935公里(505海浬)
C型:1,240公里(670海浬)[9]

殲20

作戰半徑大於2,000公里(1,200英里

另外,你明唔明怎解f35的壽命長啊?
因為隻嘢平常都航行幾百公里一小時,民航機咁,有乜辦法唔耐用,但一行超音速,佢一分多鐘就出現引擎損壞,所以用超音速巡航,但做唔到規定的30分鐘,佢要入廠維修半年至9個月

而殲20是以超音速計較,佢平時都可開到超音速,所以引擎是藍火焰,而不是f22或f35橙黃火焰咁低班,而超音速巡航及戰鬥正是全部5代戰機只得殲20能做到最長時間!所以佢在這速度就是無敵

F35的速度得1.6馬赫真係連f16都唔夠照,難怪台灣都唔要佢,

知不知雖然f35是2006年設計,但一直都冇被看好,直至奧巴馬拆 f22生產線及特朗狂小洛脅的高價劏死牛,美國才揾呢隻嘢來臨時攝期,根本佢從來就未被考慮係美國空軍主力,但f22俾總統玩死咗,也只有冇狗拉貓,揾佢頂住先。

引用:
原帖由 地獄之城 於 2020-9-7 05:46 PM 發表
殲20服役左?
殲20a服役咗,但數量唔多,得幾十隻,
殲22b才是真身,未服役,會有超過2百隻,正密密生產,而家傳已生產了數十隻

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-7 06:02 PM 發表

殲20a服役咗,但數量唔多,得幾十隻,
殲22b才是真身,未服役,會有超過2百隻,正密密生產,而家傳已生產了數十隻
媒體報道嘅殲20技術參數仲系唔錯

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-9-7 03:25 PM 發表

點様超越,有冇實戰過,f35就身經百戰,以色列打中東用到出神入化要加單囉
有啲野習慣下就好

早前就話中國已研發下一代,今日就話美國五代機唔勁要提早做六代機。
風向轉得快過火箭。
仲有咩量子引擎、電磁炮,只要話得出就有

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-7 05:58 PM 發表

F35規格

C型:大於2,220公里(1,360海浬)作戰半徑A型:1,239公里(669海浬,無空中加油)

殲20

另外,你明唔明怎 ...
因為隻嘢平常都航行幾百公里一小時,民航機咁,有乜辦法唔耐用,但一行超音速,佢一分多鐘就出現引擎損壞,所以用超音速巡航,但做唔到規定的30分鐘,佢要入廠維修半年至9個月
而殲20是以超音速計較,佢平時都可開到超音速,所以引擎是藍火焰,而不是f22或f35橙黃火焰咁低班,而超音速巡航及戰鬥正是全部5代戰機只得殲20能做到最長時間!所以佢在這速度就是無敵 <==你講乜嘢呀?? J20開超音速巡航10~20秒就爆偈.
http://mil.news.sina.com.cn/jssd ... yvtmxe5548716.shtml

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-7 05:58 PM 發表

F35規格

C型:大於2,220公里(1,360海浬)作戰半徑A型:1,239公里(669海浬,無空中加油)

殲20

另外,你明唔明怎 ...
幅偈唔耐用用油大國內工程師都承認有很大改進空間,你啲數據不如實戰,美國打人係去到你家門口,航程已不是問題,人家空中加油獨步全球架,明唔明呀

引用:
原帖由 葵扇鼻 於 2020-9-7 06:18 PM 發表

而殲20是以超音速計較,佢平時都可開到超音速,所以引擎是藍火焰,而不是f22或f35橙黃火焰咁低班,而超音速巡航及戰鬥正是全部5代戰機只得殲20能做到最長時間!所以佢在這速度就是無敵 <==你講乜嘢呀?? J20開超音速巡航1 ...
你訓醒未?2018年仲要係年頭嘅,攞黎2020年9月7日打飛滋呀?

返去啦!攰啦你,帶返副眼鏡唔好仆親呀

早就話左F35係呃錢之作

美國海軍真正想要嘅係NATF,F-35只係頂住先,超蟲原本係墊底貨

F-35C減單到280架,等多十年FA-XX換超蟲

蜀中無大將嘅真實寫照

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-9-7 06:28 PM 發表

幅偈唔耐用用油大國內工程師都承認有很大改進空間,你啲數據不如實戰,美國打人係去到你家門口,航程已不是問題,人家空中加油獨步全球架,明唔明呀 ...
算把啦,5月到而家f35係南海都揾唔到飯食,佢要加油機,中國就係海邊出來洗鬼加油咩,醒d啦,
F35多次俾中國的干擾系統玩到空中失靈,要不是中國純為震懾,d F35跌晒海啦,

知不知美空軍在南海衰咗,所以海軍先覺f35c唔掂

否則美國海軍就會如199x年的克林頓咁嗡:既然都無敵,有bug都打得贏,洗q花錢研究過d新戰機咩!

美軍的行動最誠實呀

F35衰咗啦,F35衰咗啦。。。。。。。

引用:
原帖由 亞裔閹割犬1842 於 2020-9-6 02:25 PM 發表
https://youtu.be/1tnDnfVRRic

f35c 唔掂就賣畀台灣啦,每架賣2億尾元佢哋都會接貨!
F16v, 66架賣俾台灣都要606億美元
F35c當然要20億美元一架

引用:
原帖由 機龍 於 2020-9-7 08:09 PM 發表
美國海軍真正想要嘅係NATF,F-35只係頂住先,超蟲原本係墊底貨

F-35C減單到280架,等多十年FA-XX換超蟲

蜀中無大將嘅真實寫照
所以德國就精甩邊,拒買!
呆灣又蠢唔晒,廢事買隻嘥米飯的,單係同佢的油漆費都食窮人,甩咗層漆仲差過f16,所以俾錢買f16v算數!

引用:
原帖由 starr 於 2020-9-7 06:57 PM 發表
早就話左F35係呃錢之作
如大家記得特朗普初上場,就狂小洛脅隻f22貴到趴街,跟著大家妥協才改推f35,就知呢隻嘢真係唔係美軍真想要的飛機,而且兩嘢就可攞出來的倉底貨,真係同現時美國未完成疫苗一樣,隨時瀨嘢!

其實,睇返過往,美國邊有咁好死呀!
佢自己主力用f35,班契弟同佢用同級戰機,仲要威迫去賣,總統去促銷喎!唔係蟹貨,美國會咁好死咩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]