• 瀏覽: 16,406
  • 回覆: 211
+8
引用:
原帖由 萬家自信的高峰 於 2020-9-5 10:32 PM 發表

😏都可以
應該會好慘

咁就要查返3,5,7年,查得清清楚楚,給各瞞徒們一個交代,免得冤枉他們。

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-9-5 09:10 PM 發表
7年可以接受
唔得,要查清查楚,有時按件比較難查,查10年8年唔出奇。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-5 09:12 PM 發表

家人要俾7年伙食費, 一粒子彈平好多
又唔好這樣,香港政府唔太介意比他們終身的伙食。

送中蛇頭

已送中,唔關香港人事,隨便

引用:
原帖由 yctbmcl 於 2020-9-5 10:11 PM 發表
我都贊成拉曬去打靶
唔好,生不如死先最痛苦,班仆街慢慢在監獄渡日如年仲慘,比班人體驗吓害港人民不聊生結果

引用:
原帖由 fksimonhk 於 2020-9-5 09:26 PM 發表
這十二人是涉及在中國境內的香港搞顔色革命,現更組織前往台灣勾結台獨勢力,足以判處死刑。
嘩,這樣要去黑龍江了。

慢慢查,小心反覆求證,查十年八載不是問題,最重要係求水落石出。

善惡到頭終有報!活該!

「其當事人有機會涉嫌「組織他人偷越國邊境罪」,亦即擔當俗稱「蛇頭」,比起拘留通知書寫的「偷越國邊境罪」更重,情節嚴重者最高可被判囚終身」

咁而家即係要12人落口供互篤,要各人講出係邊個帶頭、安排著草
如果有11個人一致指證其中一個,咁果位就會告佢蛇頭罪,最高可被判終身
而另外11人就可以快啲送回港,而家佢地一定好驚,

A:嗱!你地咪篤我呀!
B:嗱!嗱!我係跟大隊架咋!
C:唔關我事!係阿B通知我有船
D:大佬A,你衰國安法咁重罪,認埋蛇頭比我地走啦!
A:認你老X呀!講明齊上齊落架嘛!
E:大佬A,咁真係你帶隊架嘛!
F:我要返香港呀!媽呀...

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-9-5 09:16 PM 發表
如果涉及埋內地國安法, 請處理埋...
牽涉港區國安法,港區國安法源出於全國國安法,國內咪選合適部分去審理囉!

12個齊齊自盡咪可以屈大陸囉,之後毒果會幫手作㗎啦

引用:
原帖由 tomymt 於 2020-9-5 10:40 PM 發表

牽涉港區國安法,港區國安法源出於全國國安法,國內咪選合適部分去審理囉!
無錯, 而且中港沒引導條例, 所以國內處理好合理

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]