• 瀏覽: 16,402
  • 回覆: 211
+8
一大班人逃亡,一定有蛇頭,同埋一定有組織,只要肯篤灰,咪早放囉;
不過個黑幫蛇頭同安排者就要孭上身,而放返出黎果12瞞徒,個黑幫又會唔會搵佢地報復呢?所以,都係先在大陸坐七年吧啦!

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-5 09:07 PM 發表
【Now新聞台】12名港人上月底乘快艇偷渡到台灣期間,被廣東省海警截獲,目前被扣押在深圳鹽田看守所,有內地律師近日受家屬委託到看守所要求會見當事人被拒,並引述警官指,他們可能涉及更嚴重的組織偷越國邊境罪,最高刑罰可被判無期徒刑。

https://images-news.now.com/newsimage/NewsImage/SZ-LAWYER-200905-20.jpg

盧思位又引述警官指, ...
肯爆大鑊,即刻返嚟都得

所以咪要反送中囉,送左中,仲有得剩?
偷渡真係瀨曬野

引用:
原帖由 woodydavid 於 2020-9-5 10:43 PM 發表
黃人手足不如倒轉黎玩,而家要求通過逃犯條例,立刻引導,救手足返黎。
傻0既, 國安法都無追溯權啦, 就算今日搞掂逃犯條例, 都唔應該有追溯權, 等捉到下批至引渡啦, 今批乖乖係內地審

係人都知呢12條蛋散 唔單純係偷渡, 涉及背後有組織分裂國家勢力, 在逃人士太多, 一早話咗唔交代案情, 無可能走 而家各人可以入面寫自傳, 慢慢交代案情

屌~爆唔爆湧好呀,好撚亂呀

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-9-5 09:10 PM 發表
7年可以接受
7年起跳

引用:
原帖由 jeychow 於 2020-9-5 09:30 PM 發表
六尺四又話去救人,仲唔出發?
原本一年,畀隻6尺4話係手足即判7年😂

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2020-9-6 12:57 AM 發表

傻0既, 國安法都無追溯權啦, 就算今日搞掂逃犯條例, 都唔應該有追溯權, 等捉到下批至引渡啦, 今批乖乖係內地審
係香港犯法先有得引渡, 係大陸犯法邊有得引渡, 大陸有施法權

引用:
原帖由 mark_tw 於 2020-9-5 11:53 PM 發表

再搜吓隻船有冇毒品,有就精彩人生!!
船倉內發現有軍火,槍械子彈手榴彈

引用:
原帖由 SIG226 於 2020-9-6 01:06 AM 發表

船倉內發現有軍火,槍械子彈手榴彈
張子強當年都係因為軍火 審完即打靶

佢地係優獸嘅細佬,應該在祖國好好貢獻餘生,唔好返嚟喇,一路好走....

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-5 09:07 PM 發表
【Now新聞台】12名港人上月底乘快艇偷渡到台灣期間,被廣東省海警截獲,目前被扣押在深圳鹽田看守所,有內地律師近日受家屬委託到看守所要求會見當事人被拒,並引述警官指,他們可能涉及更嚴重的組織偷越國邊境罪,最高刑罰可被判無期徒刑。

https://images-news.now.com/newsimage/NewsImage/SZ-LAWYER-200905-20.jpg

盧思位又引述警官指, ...
有請大鳳姐

伙記,
多一箱紅酒。
Call 定小三黎接先。

自己送自己中,怪得邊個?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]