• 瀏覽: 481
  • 回覆: 13
+3
反修例風波延續逾一年仍未平息,有網民號召明日(6日)在九龍遊行,聲稱要反對港區國安法、健康碼及促請政府回應五大訴求等。據

反修例風波延續逾一年仍未平息,有網民號召明日(6日)在九龍遊行,聲稱要反對港區國安法、健康碼及促請政府回應五大訴求等。據知,警方評估形勢後,認為風險頗高,明日會部署逾2000警力應對相關違反行為,呼籲市民屆時避免到旺角一帶。網民發起的「革命初始-油尖旺區大遊行」,定於明午2時半起行,計劃由旺角沿彌敦道步行至尖沙咀。有網民呼籲參與者要做足準備,例如屆時要帶衫替換,到達及離開穿普通顏色的衣服,遊行期間則穿黑色衣服,並須帶備雨傘,又呼籲「和理非麻煩留一留喺度,務求同勇武手足齊上齊落」,不排除有不軌企圖。

警方在社交網站專頁指,留意到有人於網上鼓吹他人參與是次活動,聲言要「重燃戰火」、「絕地反擊」。警方重申該活動並沒有獲得警方的不反對通知書,警告該活動屬於未經批准集結,亦屬受禁群組聚集,任何人組織或參與,甚至進行暴力衝擊,均屬違法。警方指會在西九龍一帶部署足夠警力,其他警區亦會提高戒備,適時作出拘捕

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200905/bkn-20200905112928326-0905_00822_001.html
未捉到發起....人

此遊行文宣早於在約8月20日已出

睇下有幾多人

係真架!我今日中午在旺角,已經見到好多防暴警車,
大家明日如無需要,盡量唔好去旺角

我期待嘅畫面

附件

20200110_88101b445091ab2ed649OTE8uwg0J2c0.jpg(92.25 KB)

bkn-20200527120041475-0527_00822_001_03p.jpg(56.41 KB)

晨早補貨入定大量花生,8424特供西瓜,一於做個吃瓜群眾不嫌事大..........

睇下泛暴派咩新派暴徒,新派自由西,明天點樣「九龍和勇大遊行」有幾巴閉.........

違法達義害人不淺

其實831果日,我喺旺角已經見到啲怪事

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-9-5 09:02 PM 發表
各位大哥大姐,千祈唔好出嚟呀!綠色物體冇血性冇人性㗎!一陣身體有咩損傷就唔係咁好
去連登講啦,不過可能無黑暴理九你。。。

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-9-5 09:02 PM 發表
各位大哥大姐,千祈唔好出嚟呀!綠色物體冇血性冇人性㗎!一陣身體有咩損傷就唔係咁好
去連登講啦,班傻仔理鬼你咩,仲知一定去

引用:
但你班曱甴就係要出黎搵機會無差別屠殺香港市民

即使警察應對,也無阻遊行舉行

引用:
原帖由 pycicamn 於 2020-9-6 11:00 PM 發表
即使警察應對,也無阻遊行舉行
爭住轉職送頭師,可能送頭師係轉職曱甴王既必修職業

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]