• 瀏覽: 929
  • 回覆: 16
疫情反覆,重擊各行各業,令露宿者激增。經歷早前晚市禁堂食、社區中心暫停開放、球場等休憩場所封閉,多區露宿者流離失所。有關

唔好乜都賴政府,要認真調查這些露宿者嘅身份、背景同瞓街原因先!!!
有好多都係自己爛賭、吸毒、玩女人、亂花錢⋯⋯自作孽嘅後果/報應!!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200905/bkn-20200905050055968-0905_00822_001.html

生活與生存.........

拆晒D大學起公屋

真係慘...

引用:
原帖由 MYPIZZA 於 2020-9-5 10:51 AM 發表
疫情反覆,重擊各行各業,令露宿者激增。經歷早前晚市禁堂食、社區中心暫停開放、球場等休憩場所封閉,多區露宿者流離失所。有關

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200905/photo/bkn-20200905050055968-0905_00822_001_fb.jpg?20200905073256

唔好乜都賴政府,要認真調查這些露宿者嘅身份、背景同瞓街原因先 ...
同意樓主!唔係個個訓街都咁慘,佢地有無努力過?佢地之前點使錢?有無不良嗜好?

唔通我爛睹到訓街又賴政府唔幫我呀!

很多不同原因
不是三言兩語
便可以說清楚

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2020-9-5 10:59 AM 發表
拆晒D大學起公屋
幾百萬隻想不勞而獲嘅曱甴!拆埋全港私樓起免費公屋都唔夠啦!!!!!
做人要識得自己睇餸食飯,收入低或唔做嘢仲要溝女、著名牌、買電玩、賭錢食煙飲酒玩車玩女人⋯結果瞓街關人撚事咩!!

引用:
原帖由 MYPIZZA 於 2020-9-5 11:25 AM 發表

幾百萬隻想不勞而獲嘅曱甴!拆埋全港私樓起免費公屋都唔夠啦!!!!!
做人要識得自己睇餸食飯,收入低或唔做嘢仲要溝女、著名牌、買電玩、賭錢食煙飲酒玩車玩女人⋯結果瞓街關人撚事咩!! ...
年輕人怨恨父母生得出就要比到佢榮華富貴既生活,否則就係罪孽

年輕人怨恨父母點解要生佢在一個富裕城市,但又比唔到富裕既家境佢

天氣又熱又潮濕,瞓街慘過梁天來。

引用:
原帖由 MYPIZZA 於 2020-9-5 11:25 AM 發表

做人要識得自己睇餸食飯,收入低或唔做嘢仲要溝女、著名牌、買電玩、賭錢食煙飲酒玩車玩女人⋯結果瞓街關人撚事咩!! ...
年輕人怨恨父母點解唔生佢在一個貧窮荒蕪既國家,另佢丟掉享受人生既幻想

日本大把,美國仲多

物極必反

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2020-9-5 11:32 AM 發表

年輕人怨恨父母生得出就要比到佢榮華富貴既生活,否則就係罪孽
站喺佢哋角度睇,怨老豆老母都啱嘅(但唔關政府事囉)!兩公婆無錢養細路又真係唔應該生囉;而家唔係人生你又生㗎啦!!

真係有咁多嗎?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]