• 瀏覽: 1,739
  • 回覆: 18
...........

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-9-5 04:07 AM 發表
...........
強積金 成萬億, 相信唔會比市民啦, 拎左出嚟 香港金融 會崩潰啦! 失業率 可能升上15%, 會好恐怖架。

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-9-5 02:39 PM 發表

強積金 成萬億, 相信唔會比市民啦, 拎左出嚟 香港金融 會崩潰啦! 失業率 可能升上15%, 會好恐怖架。
錯,快D比番市民
萬億好少咋
股市市值25-26萬億左右,快D比留市民
我估你系金融或地產人士,你點計到失業率 可能升上15%? 香港金融 會崩潰,你唔好傻,以前都沒有,市都系錦

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-9-5 03:05 PM 發表

錯,快D比番市民
萬億好少咋
我諗你唔識金融同股票⋯

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-9-5 03:09 PM 發表

我諗你唔識金融同股票⋯
我估你系金融或地產人士,你點計到失業率 可能升上15%? 香港金融 會崩潰,你唔好傻,以前都沒有,市都系錦
比留D錢市民
靠樓同金融呃市民錢,正垃圾人渣
萬億好少..好快消化

可以提取一半金額都幫到好多人。
不過好難,除非藍人都上街示威

可以優化,對首置人士,可以抵押做買樓首期10%,再加MC9成,即刻$0就可上車

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-9-5 03:05 PM 發表

錯,快D比番市民
萬億好少咋
我估你系金融或地產人士,你點計到失業率 可能升上15%? 香港金融 會崩潰,你唔好傻,以前都沒有,市都系錦 ...
骨牌效應 係想像唔到㗎🤔🤔

引用:
原帖由 liuche01 於 2020-9-5 22:55 發表
可以優化,對首置人士,可以抵押做買樓首期10%,再加MC9成,即刻$0就可上車
仲買樓?
幾多人就嚟冇錢開飯

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-9-5 10:59 PM 發表

骨牌效應 係想像唔到㗎🤔🤔
NO,少少問題者,當你大市成交金額每日1千億,10日都1萬億,比番市民
班垃圾強積金,應該比番市民

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-9-5 11:04 PM 發表

仲買樓?
幾多人就嚟冇錢開飯
比番d錢人

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-9-5 11:35 PM 發表

NO,少少問題者,當你大市成交金額每日1千億,10日都1萬億,比番市民
班垃圾強積金,應該比番市民
應該全部停止 然後 統一由政府用 特區基金去運作 類似 主權基金🤔🤔

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-9-5 11:39 PM 發表

應該全部停止 然後 統一由政府用 特區基金去運作 類似 主權基金🤔🤔
錯誤.,應該比番市民,由市民自由,究竟玩不玩,不要強迫,如果系現在,應該叫強迫金,比番d錢市民,蝕不用收費,賺錢先可以收費

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-9-6 12:00 AM 發表

錯誤.,應該比番市民,由市民自由,究竟玩不玩,不要強迫,如果系現在,應該叫強迫金,比番d錢市民,蝕不用收費,賺錢先可以收費
你可以發夢/要求,現實沒可能🤔🤔

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-9-6 12:17 AM 發表

你可以發夢/要求,現實沒可能🤔🤔
不如比番市民算吧拿

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]