• 瀏覽: 3,005
  • 回覆: 34
近日,一則北京市第二中級人民法院裁判文書透露了巨星成龍兩套豪宅即將被強拍的尷尬處境。這2套將於9月28日開始拍賣的豪宅,位於北京二環路內東直

近日,一則北京市第二中級人民法院裁判文書透露了巨星成龍兩套豪宅即將被強拍的尷尬處境。這2套將於9月28日開始拍賣的豪宅,位於北京二環路內東直門大街NAGA上院2號樓1001室、1002室。據瀚海法拍網顯示:「NAGA上院99席專為鼎級人士打造的高檔住宅,開發商抱著『為一群好朋友,找一群好鄰居』的理念蓋房,最小面積300平方米,最大面積600平方米。」據查,由於該房產目前依然在開發商名下,而開發商御嘉置地有限公司涉及債務糾紛,成龍的兩套豪宅也成為被強拍的資產之一。

新冠肺炎疫情之下, 成龍都要變成蟲, 係男人都會犯錯的玩女專家有幾頭住家開銷巨大, 今次都要一鋪清袋.   

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1364348/即時-中國-起拍價超7000萬-成龍兩套豪宅將被強拍

D錢入晒道指

看來問題不在成龍,問題應該是出在開發商,成龍很可能是受害人。

成蟲~你爆大鑊本書吾L使等你死先爆啦~你死之前中央已經知道哂啦~不過你都要死~弓起弓起!!

地獄鬼國唔係浪得虛名

抵死

引用:
原帖由 bebebigbig 於 2020-9-5 05:57 PM 發表
成蟲~你爆大鑊本書吾L使等你死先爆啦~你死之前中央已經知道哂啦~不過你都要死~弓起弓起!!
奶少有呢次竟然唔提振英哥!

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-9-5 12:27 AM 發表
近日,一則北京市第二中級人民法院裁判文書透露了巨星成龍兩套豪宅即將被強拍的尷尬處境。這2套將於9月28日開始拍賣的豪宅,位於北京二環路內東直

https://image.stheadline.com/f/6 ... 0904/_2020090415394 ...
一名轉名問題攪出更多幻想
實質是幫成龍買豪宅的公司破產
而未將豪宅轉到成龍名下

北京二環係黃金地段.

“由於該房產目前依然在開發商名下”

其實同成龍交易左未?

引用:
原帖由 高大冰凍的世界 於 2020-9-5 06:12 PM 發表

一名轉名問題攪出更多幻想
實質是幫成龍買豪宅的公司破產
而未將豪宅轉到成龍名下
兩套房連車位總價3360萬元, 成蟲只畀1300萬元, 2060萬元就係廣告代言費.

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-9-5 06:16 PM 發表
“由於該房產目前依然在開發商名下”

其實同成龍交易左未?
可能成蟲當初係想短炒, 唔想畀律師費及公正費.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-9-5 06:24 PM 發表

可能成蟲當初係想短炒, 唔想畀律師費及公正費.
唔會比錢買左又唔比呢d雜費吧...

定只係想新聞用上成龍個名吸睛d ...?

引用:
原帖由 bomdhead 於 2020-9-5 06:11 PM 發表

大小奶少有呢次竟然唔提振英哥!
妖!!王歧山都俾中央夾左佢出黎露面話俾佢個特9英仆街知~王歧山爆左大鑊~仲使乜大少奶甘辛苦吊9特9英姐??

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]