• 瀏覽: 2,363
  • 回覆: 23
+3
引用:
原帖由 sng850 於 2020-9-5 07:51 AM 發表

分析中國保持忍耐及按兵不動之原因:

「最近印度侵入我國境內,美日背後支持,俄羅斯也默許 ,以色列更是直接提供八千枚先進的反坦克導彈支持印度,阿三就一下子牛逼起來,狂言打敗中國。戰雲籠罩在中印邊境!老中央高參聚會,這是討論最多的話題,心憂國家安危啊! !

近30年中國快速崛起,國力軍力都日益強大,再加上14億人口,全世界都囑目啊,美國的霸主地位眼看不保,日本同樣害怕中國報仇,俄羅斯也害怕中國強 ...
江河未濟,擊其中游,兵法都有講類似

印度未有夠時間湊集晒你講的力量時,中國唔趁勢打沉佢,同佢解甲
而家時間足,佢背後的力量足,中國更加冇可能同佢打,咪更受佢欺壓呀?

中國當初一黎軟弱,錯過時機是我最不滿的,印度看到中國這樣投鼠忌器,結果係更推印度靠向美國
而巴基斯坦,尼泊爾及不丹看你咁無用,怎會來投靠你?

行錯戰略啦!中國

如當初中國能一星期內拘捕數萬
入侵的印軍及掃平印國內的軍火庫,滅埋佢核彈基地,相信美國會震懾於中國的決心,唔會攪到美國不斷點火頭,玩到時中國手亡腳亂!

另外,中國的軟弱,出的武器係攞黎上YouTube 吹,但又唔係攞黎打,連對住印度都唔敢用來練兵,向世界展示實力,

所以伊朗都開始猶豫,取消了128隻殲10c的訂單,改買俄的su35

中國再繼續係兵器攞黎吹但唔係打的話,小心原來支援你的鉄盟都跑光。

又想崛起,但又唔敢展力量,世界冇這麼便宜囉!

請中國留意,在班上一個學生受班上的惡學生欺凌中,你唔敢反抗,又唔報警求助,結果係那惡學生等到有另一學生報警才會停手,否則這受欺凌的學生只會永受佢欺凌,

老師見你咁逆來順受,仲以為你享受添!

好心中國在某些方面就硬吓啦!

引用:
原帖由 sng850 於 2020-9-5 07:51 AM 發表

分析中國保持忍耐及按兵不動之原因:

「最近印度侵入我國境內,美日背後支持,俄羅斯也默許 ,以色列更是直接提供八千枚先進的反坦克導彈支持印度,阿三就一下子牛逼起來,狂言打敗中國。戰雲籠罩在中印邊境!老中央高參聚會,這是討論最多的話題,心憂國家安危啊! !

近30年中國快速崛起,國力軍力都日益強大,再加上14億人口,全世界都囑目啊,美國的霸主地位眼看不保,日本同樣害怕中國報仇,俄羅斯也害怕中國強 ...
西方國家致力壓制中國,上次明明是印軍越界,美國官員卻說是中國侵略,而且還得到五眼聯盟支持。到了指鹿為馬的年代,黑白不分,中國確實四面楚歌。

對於印度侵略,如果中國跟印度打起熱戰,必然影響貿易、投資,對中國造成巨大損失,也正中美國下懷。

比較可取是打電子戰,破壞/壓制對方武器電子零件,讓對方知難而退,坦克不能用,大炮射不準,但表面上軍人又無死傷,這樣可讓印軍有下台階。第二是要等印軍先動手,讓他們大肆慶祝完,西媒報導哂,然後再反擊,推回實控線,這才讓人無籍口罵中國。

引用:
原帖由 sng850 於 2020-9-4 07:41 PM 發表
美國一直是新冠疫情的焦點,而現在印度已經逐漸追上來成為新的熱點,該國前總統死于新冠病毒。疫情和經濟又接連創下恥辱紀錄,抗議失敗的同時,經濟陷入大倒退。關鍵大事一件也沒有辦成,莫迪還能拿什么來神吹呢?

據《今日印度》8月31日消息,印度前總統穆克吉當天去世,此時距離他宣布自己確診僅僅過去了21天,此消息引起輿論一片震驚,連前總統都死于新冠肺炎,側面印證了印度疫情已經到了刻不容緩的地步。據美國霍普金 ...
可怕可怕 肺炎大軍

印度公布昨天確診人數超過9萬達到90,802,又破世界單日染疫人數紀錄!🤣

引用:
原帖由 hkfc002 於 2020-9-4 07:55 PM 發表
講三百幾萬, 未驗到未驗倒,死左都唔知乜事個D 都未計
超巴西趕美

引用:
原帖由 大林林 於 2020-9-7 02:29 PM 發表

超巴西趕美
暫時印度以 4,204,613 超過巴西嘅 4,137,606; 距離全球冠軍美國之 6,466,992 仲遠。預計印度要兩個月才能成為世界冠軍!

阿三冇辦法,如果唔搞點事出嚟轉移注意力國內都可能控制唔住左

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]