• 瀏覽: 851
  • 回覆: 7
  • 追帖: 1
仲係要生意受益于疫情的企業,百佳惠康,香港電視,養和醫院,大家點睇?
我已向議員反映意見,如果有同樣認為不平的,請向有關當局多反映意見。

大企業請好多人做工, 唔冧得.

引用:
原帖由 COOKIE69 於 2020-9-4 05:58 AM 發表
仲係要生意受益于疫情的企業,百佳惠康,香港電視,養和醫院,大家點睇?
我已向議員反映意見,如果有同樣認為不平的,請向有關當局多反映意見。 ...
耶穌講過,錢要給會揾錢的人。哪些伸手要錢的人,連他的棺材本也要搶走。

引用:
原帖由 COOKIE69 於 2020-9-4 05:58 AM 發表
我已向議員反映意見,如果有同樣認為不平的,請向有關當局多反映意見。 ...
你既問題, 就等於, 政府派1萬蚊, 李+X有得攞, 4叔有得攞, 我老板過億身家又有得攞,....大家點睇?
點解唔係每個人先做資產審查, 合資格先有得攞?

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-9-4 10:00 AM 發表

你既問題, 就等於, 政府派1萬蚊, 李+X有得攞, 4叔有得攞, 我老板過億身家又有得攞,....大家點睇?
…………………………………………………………………………
一萬蚊有錢佬吾志在啦!而家講緊億億聲和!納稅人的錢應該亂咁派?

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-9-4 09:09 AM 發表
大企業請好多人做工, 唔冧得.
而家兩間超市要冧?

真的嗎 😮 我舖頭/公司同朋友D公司都收到wor..

感謝神 🙏🏻

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-9-4 10:00 AM 發表

羅四海話做資產審查成本好高。。。。。。。。。。。。。。派左🤔🤔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]