• 瀏覽: 1,977
  • 回覆: 11
引用:
原帖由 真中國人 於 2020-9-4 03:53 PM 發表
莫名其妙,問問題都給豬。。。
因為你是9up
https://www.youtube.com/watch?v=wbKOMoYteJQ

引用:
原帖由 真中國人 於 2020-9-4 06:02 PM 發表

我有親友就是回不了國,所以想知道,真的是有很多在美國的人回不去。這個視頻是假的,連真面目都不敢視人。我不是說這個政策不對,但是是想知道為啥一個沒有戶籍的人反而可以進境逗留。 ...
這是一個做了很久視頻的網主,未發生疫情身在美國已開始做視頻,疫情發生幾個月才回國,我舊年年尾已睇佢既片

人地未卜先知?
佢點樣回國,經咩機場,在哪裡隔離,實時出片,講得清清楚楚
咁叫假?閣下又咪唔見樣,口upup話邊個邊個,連第一身都唔係,叫真?

引用:
原帖由 真中國人 於 2020-9-5 08:30 AM 發表

你很奇怪,因為親人無法回國看到林約希沒有戶籍從美國都可以進境,在這裡問怎麼回國你就不斷說人家是假不給人家問問題?怎麼這麼奇怪?至少六月從六月至今,在美國不論拿什麼證明都很難進境,其實我也是內地人,根本從香港回去都不一定能,怎麼美國還會可以輕易進境呢?對美國人有特別待遇嗎? ...
你用回鄉証
會返唔到大陸 ?
不過要自我隔離14日啫

有人要扮做野, 整靚盤數(確診數字), 在國內疫情己受控, 有能力讓海外國民有序回國, 仍刻意不讓海外國民回國, 任其自生自滅/彈盡糧絕!!!

引用:
原帖由 真中國人 於 2020-9-4 04:40 發表
為什麼只有內地戶籍的在美留學生很多都無法入境回國,但沒有戶籍的英國香港人林約希可以七月從美國入境並長時間逗留中山呢?有什麼方法嗎?
你搞錯了本質。
朋友不管來自何方都歡迎。

賊要入境呢!自然被人拒絕了。

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-9-5 11:29 AM 發表

你搞錯了本質。
朋友不管來自何方都歡迎。

賊要入境呢!自然被人拒絕了。
乜野叫賊呀???
自已國民出國留學公幹, 因當地疫情嚴峻想回家叫做賊???
國民海外染疫就算死清光, 都不會計入中國確診數字, 條數好睇, 又可以做少D野, 做官梗識揀!!!
得閒刁難下海員/跨境司機/物流業交差, 再唔係封下無乜疫情的縣市扮做野, 甲市爆疫, 幾百里外無疫情縣市都要封, 乜野暹輯, 扮做野???

引用:
原帖由 sherming 於 2020-9-5 02:05 PM 發表

乜野叫賊呀???
自已國民出國留學公幹, 因當地疫情嚴峻想回家叫做賊???
國民海外染疫就算死清光, 都不會計入中國確診數字, 條數好睇, 又可以做少D野, 做官梗識揀!!!
得閒刁難下海員/跨境司機/物流業交差, 再唔係封下無乜疫情的縣市扮做野, 甲市爆疫, 幾百里外無疫情縣市都要封, 乜野暹輯, 扮做野??? ...
其實大陸邊度有禁國民回國

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]