• 瀏覽: 7,114
  • 回覆: 112
+4
月搵到多隱形感染者就能阻止擴散防止交叉感染風險 社區就能及早清零安心過日😋正苦普及檢測計劃功德于民👍

200萬黃屍畜牲應該唔會檢測

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-9-3 05:14 PM 發表

最恐怖係一班非法集結既黃色物體唔去驗,佢地成日聚埋一齊..感染率可能好高...
呢樣我支持佢哋,鬼唔望死p街曱甴全體中招死哂!

引用:
原帖由 曹三豐 於 2020-9-3 05:20 PM 發表

上星期做左深喉,應唔應該再做?
last  最後果日做一次

利申 : 已檢測.....

真係估唔到12萬8千就有6個咁多,全民檢測真係有作用架

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2020-9-3 04:58 PM 發表
本港今日新增 8 宗確診個案, 7 宗為本地個案,其中 4 宗源頭不明,另有一宗為輸入性個案。另外...

何柏良 睇到未呀 普測無用?

新聞來源連結:

https://m.sina.com.hk/news/article/20200903/1/9/1/%e6%99%ae%e5%8f%8a%e6%aa%a2%e6%b8%ac%e8%a8%88%e5%8a%83%e7%99%bc%e7%8f ...
好簡單,一個年輕力壯冇病徵帶菌者,例如已經傳染兩人,參加檢測呈陽性,立即隔離醫治,傳播鏈就切斷。否則,一星期後說不定再惹到家人、朋友、同事,甚至街坊!

黃C黑暴咁反對檢測,係怕見到中央協助下的防疫能力,政府真正效率。老美、台灣頭都敢抬,聲都唔敢聲!🤭🤭

唔係班攬炒派從中作梗,應該可以再早d推行,減低傷亡,
我都會去驗,唔知幾時deadline

引用:
原帖由 BabySoul520 於 2020-9-3 17:27 發表
我琴日做了檢測,結果是陰性,其實過程好快趣

完全冇痛楚及不適的感覺

愛己愛人,大家都一齊做檢測啦
吾,也是一號晚做,成個過程所需幾分鐘!
無不適感覺,今天收到短訊.....陰性.........

有檢測始終係好事,該6人是否獨居人士,有無密切接觸者

12.8萬就中6個,咁照推理128萬就60個,640萬就300個,都咪話唔恐怖!

鉅細

黃人有嘜好嘢,成世人做陰質嘢,只識怨人,全民檢測根本做功德,唔好感染別人,班耶教邊識報應,等睇佢哋自食其果,害人害己

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2020-9-3 16:58 發表
本港今日新增 8 宗確診個案, 7 宗為本地個案,其中 4 宗源頭不明,另有一宗為輸入性個案。另外...

何柏良 睇到未呀 普測無用?

新聞來源連結:

https://m.sina.com.hk/news/article/20200903/1/9/1/%e6%99%ae%e5%8f%8a%e6%aa%a2%e6%b8%ac%e8%a8%88%e5%8a%83%e7%99%bc%e7%8f ...
做檢測是盡公民責任, 盡快找出隱形病人, 堵住傳播鏈!!
與其 假設檢測會中招
不如 假定自己已中招, 害怕檢測所以不停傷害身邊咖人, 是非常自私的行為!!

引用:
原帖由 曹三豐 於 2020-9-3 17:20 發表

上星期做左深喉,應唔應該再做?
唔使啦...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]