• 瀏覽: 3,255
  • 回覆: 29
  • 追帖: 1
唔係錢多就得囉

好!靠自已。

1.4 兆美元 約 10 兆人民幣

但事實半導體就系要錢多,可以咁講有錢唔一定成功,但有錢多數會成功
如芯片代工良率,就系不停用錢系咁試出來
芯片設計流一次片試下又幾千萬
引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-9-3 04:55 PM 發表
唔係錢多就得囉

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-9-3 05:54 PM 發表
但事實半導體就系要錢多,可以咁講有錢唔一定成功,但有錢多數會成功
如芯片代工良率,就系不停用錢系咁試出來
芯片設計流一次片試下又幾千萬

...
係呀多多益善呀,咪益晒弘心呢D騙子

呆灣報,唔燃睇
見到. Tw 即走

做倒早就做左啦

全中國都係騙子,美國就唔駛咁能怕華為同中國啦
全中國都系假,都系騙子,美帝怕騙子
引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-9-3 06:01 PM 發表

係呀多多益善呀,咪益晒弘心呢D騙子

一個人話,我現在要全力健身,練更多既肌肉

一個瘦削既癈物講:做到早就做左啦
引用:
原帖由 lyk898 於 2020-9-4 07:26 AM 發表
做倒早就做左啦

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-9-4 09:32 AM 發表
一個人話,我現在要全力健身,練更多既肌肉

一個瘦削既癈物講:做到早就做左啦

一個瘦削既癈物日日覩話自己好大隻,好抽得,現在要全力健身,練更多既肌肉

中國是半導體所有產業鏈整全既國家(由材料,EDA,光核機等等都有),就系如果全世界只有中國,中國都可以獨力生產28nm以上既芯片中國第3代半導體都系領先既國家之一,如中國在碳基最先有突破了

所以中國本身系一個可以推80KG既健身者,但被一個小學雞1KG都舉唔起既人恥笑
引用:
原帖由 lyk898 於 2020-9-4 09:45 AM 發表

一個瘦削既癈物日日覩話自己好大隻,好抽得,現在要全力健身,練更多既肌肉

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-9-4 09:30 AM 發表
全中國都係騙子,美國就唔駛咁能怕華為同中國啦
全中國都系假,都系騙子,美帝怕騙子
你講得對,所以美國要脫勾,連書都唔俾你讀

引用:
原帖由 金融華人 於 2020-9-3 04:20 PM 發表
〔編譯楊芙宜/台北報導〕彭博新聞報導,知情人士透露,中國10月將提出「十四五(第14個5年)規劃」擬在2021至2025年期間大力支持發展第3代半導體產業,北京已承諾2025年對包含無線網路、AI(人工智慧)在內的技術領域投入約1.4兆美元(約42兆台幣),應對美國川普政府的限制,並賦予這項任務如同當年製造原子彈一樣的優先性。

第3代半導體主要是由碳化矽和氮化鎵等材料制成的晶片組,被廣泛用於第5 ...
消息導致美股一夜暴瀉...費城半導體指數更跌5%以上..
反映投資人仕相信中國有此能力...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]