• 瀏覽: 5,372
  • 回覆: 131
+5
引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-9-3 10:44 AM 發表
意大利總理孔特,德國總理默克爾沒有會晤王毅。。。
德國 的外長是Heiko Maas 【馬斯】。遺憾地說:
----歐盟會捍衛普世價值。
---要求北京不要動輒擺出威脅架子;
---撤港區國安法,
--- 盡快舉行立法會選舉,
---「一國兩制」原則被「充分體現」。
=========
我的評論:
王毅部長的任務很艱難。
而他的好戰風格令他難上加難。 ...
要啲歐洲國家 撤銷咗自己國家嘅國安法 跟住先好講中國 跟住叫西班牙放咗加泰隆尼嗰幾個獨派演員 唔可以因為國家安全 拘捕加泰隆尼亞嘅人 自己做好先 自己都做唔到 點樣叫人做呀

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-4 02:06 PM 發表

人地係民主自由人權法治囉
講咁清楚都扮聽唔到?
即係法例係民選議會立由民選政府執行由獨立司法審判由自由專業律師全力抗辯由自由媒體監察尊重普世人權尊重憲法保障
你全部都冇 ...
咁世界邊個定呢啲規則先?!你只係話呢啲國家有 咁世界有邊條條文要有才可有咩國安法先?!
無就唔可以有。你仲未答到喎。

美國推翻智利民選總統,扶殖個大獨裁者上台,又有尊重人權法治咩?!

仲有呀 美國連國際刑事法庭都兇呀。法治?!選擇性失明。

小朋友,你撐西都唔好咁肉酸吧。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-4 02:08 PM 發表

台灣一路防疫都好好
武漢過年前都派贈卷叫人過年去玩架
呆灣冇本土個案
但有輸出個案
😆😆😆

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-4 02:15 PM 發表

美帝黑人連總統都做到
各領域都有嬌人成就
連廢黑犯法攞救濟都有錢過大6人
行古惑間唔鐘又砰死件差佬
可謂世上最幸福黑人了
and美帝戰爭係正義
赤共才是搞無辜市民死傷無數
大6人滿意度都係驚算賬情況下做的假民調 ...
黑人總統又如何

嗎又係華爾街大鱷的扯線公仔

黑人嗎一樣被歧視
白人警察嗎一樣殺黑人

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-4 01:06 PM 發表

大6人有“連數字也不是”的講法
官媒亦承認1月尾前已有3千醫護中招
平民幾多就你自己估喇
全球國家都唔會釘住人度門話之你出露台哭喪
醫院冇位咸魚周地擺火葬場開24
周街仆街死麵包車執c1個袋3條咸魚
唔係政法委出文都仲繼續隱瞞
我勸你都係無謂吹捧了 ...
哦, 果D曱甴文宣片下話, 你好意思用來做理據, 二三月好多片拍到大陸有人行行下街跌低, 後來香港曱甴仔有樣學樣自己仆街照拍造假, 好快被拆穿, 到七月每日百幾例, 但偏偏冇再發生突然暈倒嘅事, 此外, 中國以外全世界都冇人中Covid會突然跌低, 你覺得係邊個整古造怪呢? 定係Covid變種變得咁有趣呀?

rambotam2008
本帖子是關於 中國共產黨又一次豪賭。【豪賭003】

德國對中國共產黨的三個要求
你試試說說。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-4 02:24 PM 發表

“普世價值”
係人類文明自己發展出嚟嘅標準
正常人去到世界正常地方都係類近方式行事唔使教
簡單講就係常理
唔係啲革命失敗,上台修憲嘅野蠻政權躲在自己話自己有1套後面 ...
常咩理呀?!你都答唔到世界有邊條條文話明要有?!
美國兇國際刑事法庭都叫法治?!
美國推翻智利民選總統立個獨裁友上台打壓人民又叫民主人權?!

呢啲又係咩文明?!咩標準呀?!你以笑摭醜又點?!只係証明你選擇性失明喎。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-4 02:15 PM 發表

美帝黑人連總統都做到
各領域都有嬌人成就
連廢黑犯法攞救濟都有錢過大6人
行古惑間唔鐘又砰死件差佬
可謂世上最幸福黑人了
and美帝戰爭係正義
赤共才是搞無辜市民死傷無數
大6人滿意度都係驚算賬情況下做的假民調 ...
點解仲會有BLM呀?
民調係外國機構做架
井蛙真係冇錯
跳出個井啦
不過驚你冇咁嘅腳骨力

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]