• 瀏覽: 2,453
  • 回覆: 25
阿爺要認真考慮收回香港司法權

法庭使唔使頒個好巿民獎畀佢

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-9-3 03:19 PM 發表
罪名不成立。

大家以後記住, 指住對方同人講"我實會搵人搞你"係唔算恐嚇嘅。
一時沖口而出. 唔算恐嚇 個官講嘅
個老母. 連罰款都冇
冇片就會話證據不足.疑點歸於被告
宜家有哂片 就話只係一時衝動沖口而山 就算原告提交幾年黎睇心理醫生報告都冇用.
因為俾人恐嚇嗰時表情唔夠驚 所以就唔誠實可靠 唔可信

個狗官知唔知.呢個世界好多嘢會係過後先至驚?
一個小記者 俾個傳媒老闆 x你老母 我實搵人攪硬你 過後驚唔俾?
唔好咁大差距  
剩係一個小職員俾上司x 話你以後冇運行 我玩硬你? 當時可能硬氣唔怕.但過後唔俾驚?

引用:
原帖由 ultraman2k 於 2020-9-3 00:47 發表
我估計辯方法官會話肥佬係一個有崇高理想既商人。因爲關心香港未來,壓力山大,所以一時沖動講錯野,判罰款了事!
今日判咗,法官叻過你如多。佢話證人講的嘢唔可信……

師兄,神呀
引用:
原帖由 ultraman2k 於 2020-9-3 12:47 AM 發表
我估計辯方法官會話肥佬係一個有崇高理想既商人。因爲關心香港未來,壓力山大,所以一時沖動講錯野,判罰款了事!

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-9-3 05:00 PM 發表

今日判咗,法官叻過你如多。佢話證人講的嘢唔可信……
如果我對住馬道立同佢講我要揾人打㭍佢,佢持住自己有權有勢唔怕我,重笑我昂狗。咁樣我係咪就唔算刑事恐嚇?

引用:
原帖由 ultraman2k 於 2020-9-4 13:05 發表

如果我對住馬道立同佢講我要揾人打㭍佢,佢持住自己有權有勢唔怕我,重笑我昂狗。咁樣我係咪就唔算刑事恐嚇?
尸發人治,佢點判都得。

律政司亂來,要賠堂費

黎智英涉恐嚇東方日報記者案,罪名不成立!!

全場掌聲!

黎智英萬歲

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-9-5 12:50 AM 發表
黎智英涉恐嚇東方日報記者案,罪名不成立!!

全場掌聲!
當然要撐蘋果啦, 黎生咁好人點會有事, 班男屎日日唱衰佢都冇用

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]