• 瀏覽: 2,233
  • 回覆: 16
中印在邊境再起衝突。印度軍方指控中方在印中的喜馬拉雅山區邊界採取「挑釁」行動。解放軍西部戰區新聞發言人指摘,在班公湖南岸、熱欽山口附近再次非法越線佔控,公然挑釁,造成邊境局勢緊張。

----------------

中國要化解中國和印度邊境衝突的方法,只要每一名邊境士兵也攜帶一部手機,每當印度士兵非法越線,或公然挑釁的時候,中國的士兵便用手機把他們的行為全程拍攝錄影記錄下來,可以的話也把當地的位置也用手機全程拍攝記錄下來,這樣子便有証據看出誰是誰非了.
希望這樣子能和平化解中國和印度邊境衝突.

引用:
原帖由 agentsmiths 於 2020-9-2 18:33 發表
中印在邊境再起衝突。印度軍方指控中方在印中的喜馬拉雅山區邊界採取「挑釁」行動。解放軍西部戰區新聞發言人指摘,在班公湖南岸、熱欽山口附近再次非法越線佔控,公然挑釁,造成邊境局勢緊張。

中國要化解中國和印度邊境衝突的方法,只要每一名邊境士兵也攜帶一部手機,每當印度士兵非法越線,或公然挑釁的時候,中國的士兵便用手機把他們的行為全程拍攝錄影記錄下來,可以的話也 ...
沒用的,你話呢度系中國,佢話呢度系印度。囗同鼻拗。

中國應該加強武裝巴基斯坦。巴軍夠強佢地就知驚。

上次阿3死20人,阿三自己都認中方無入侵印邊境啦,有咩用?
尼個世代唔系講證據,唔系講正義,系講"拳頭"

所以中國人,放棄幻想,準備戰爭
引用:
原帖由 agentsmiths 於 2020-9-2 06:33 PM 發表

中國要化解中國和印度邊境衝突的方法,只要每一名邊境士兵也攜帶一部手機,每當印度士兵非法越線,或公然挑釁的時候,中國的士兵便用手機把他們的行為全程拍攝錄影記錄下來,可以的話也 ...

作為領導,依家最大問題係咩? 疫情經濟,這兩樣能解決不?解決不了就制造另一更大爭議點,可控的 磨擦🤔🤔

民主國家既領道人,系唔會去解決問題的,咩錯都系人地既錯,去解決我覺得"錯"既人呃對選票嘛得囉
引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-9-4 12:26 AM 發表
作為領導,依家最大問題係咩? 疫情經濟,這兩樣能解決不?解決不了就制造另一更大爭議點,可控的 磨擦🤔🤔

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-9-4 09:35 AM 發表
民主國家既領道人,系唔會去解決問題的,咩錯都系人地既錯,去解決我覺得"錯"既人呃對選票嘛得囉

就係因為佢地解決唔到問題所以要靠製造問題🤔🤔

以武止戈,支解咖哩國,搞掂

引用:
原帖由 agentsmiths 於 2020-9-2 06:33 PM 發表

樓主我真係有D羨慕你, 仲擁有如此天真單純的心靈

唔好講遠在天邊的中印邊境, 就是我們大家居住的香港, 過去一年既黑暴, 已有無數影片錄影, 請問化解了什麼?
就舉一例吧, 那個的士司機, CCTV影到幾個暴徒進入的士後, 才發生搶軚撞人, 之後被人打一身, 仲要被人屈被人告, 你去幫他化解吧

樓主該不知道的是發生衝突的是中國實控區跟印度聲稱領土的重疊區域,而被炸死的不是印度正規軍人,而是美國訓練的西藏流亡者,身份只算是傭兵,被炸死的原因是這一批傭兵越過中國實控的區域,拆除中國佈置的鑑控鏡頭被中國佈下的地雷陣炸死,一死6傷,但是這一死6傷沒有計算入印方的傷亡之內,簡單講就是印軍不認為他們是印度軍人,恐怕連印度居民的身份都沒有.

背景係山地,邊界點睇?況且邊界仍爭坳中。鍵盤軍師

所有既中印邊境既"謠言",都是來至你祖國印度小報
引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-4 11:43 AM 發表

那裏聽回來的謠言?
的士佬你說屈事實上律政司係唔告
但油門除咗佢邊個踩到?又唔熄匙
根本冇取證庭審點確定唔係佢撞人?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]