• 瀏覽: 4,091
  • 回覆: 55
引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2020-9-3 11:23 PM 發表

師兄,以參加者計

當然,呢D都是掌權者設計出來的手段

你不來就當你默默承認結果
埋單的可是全國人民呀!

引用:
原帖由 Sqdai2014 於 2020-9-3 11:39 PM 發表

講就好聽,一個平民如何有能力負責?出事咪又係果句,我點知 jet其實,佢真係唔知㗎,選民只係透過傳媒認識候選人,同隔山買牛沒分別
所以美國要操控文宣

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-9-3 11:49 PM 發表

一盤大棋🤔🤔
中國有13億張口食飯

外國例如印度政府根本不管老百姓有無飯食

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2020-9-3 11:55 PM 發表

所以美國要操控文宣

一句change, 一句make America great again,就可呼風喚雨,現在還有人提嗎?可見所謂民主,係幾可笑

引用:
原帖由 Sqdai2014 於 2020-9-4 12:03 AM 發表

一句change, 一句make America great again,就可呼風喚雨,現在還有人提嗎?可見所謂民主,係幾可笑
以美國人計,還好,如果是日本人,臺灣人,印度人,澳洲人,選中的元首是美國的狗,老百姓就是俾狗操的

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2020-9-4 12:03 AM 發表

中國有13億張口食飯

外國例如印度政府根本不管老百姓有無飯食
三哥從未成 統一過, 佢亦冇能力統一,到今日還是到處大解的根本唔明咩叫亂🤔🤔

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-9-4 12:17 AM 發表

三哥從未成 統一過, 佢亦冇能力統一,到今日還是到處大解的根本唔明咩叫亂🤔🤔
靠同巴基搞對抗,同大陸搞邊境矛盾,轉移老百姓視線

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2020-9-4 12:21 AM 發表

靠同巴基搞對抗,同大陸搞邊境矛盾,轉移老百姓視線
正字就係咁🤔🤔

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-9-4 12:23 AM 發表

正字就係咁🤔🤔
點威點勁都是美國手下一條狗

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2020-9-2 11:28 PM 發表

所謂的民主選舉,其實就是小數服從多數,同民主個名根本不卦勾

真正民主應該以民為本,滿足所有民眾

亦因為無辦法達到,所以政客一直文宣小數服從多數就是民主

有無民主政府夠膽俾民眾投票要不要交稅?我肯定多數支持不交,邊個政府敢搞呢類投票丫?

民主..... ...
非常同意!
西方所謂第一民主大國,民主咗咁多年,都可以令黑人受到強大壓制,亞洲人基本上聲都唔敢聲,這些不公平現象,在民主制度下根本不能解決,因為權力一直把持在佔大多數的白人手裡,而民主選舉已變成愚民政策,有任何不滿,可以在下一屆重新選另一個領導人,但如果係work嘅,就唔會爆發咁大規模暴亂
另一方面,反而所謂欠缺民主選舉制度的中國,人民滿意度超過9成,真不明白,西方的民主國家,點解想要改變一個人民滿意度超過9成國家的制度?

引用:
原帖由 zhangan 於 2020-9-4 12:57 PM 發表

非常同意!
西方所謂第一民主大國,民主咗咁多年,都可以令黑人受到強大壓制,亞洲人基本上聲都唔敢聲,這些不公平現象,在民主制度下根本不能解決,因為權力一直把持在佔大多數的白人手裡,而民主選舉已變成愚民政策,有任何不滿,可以在下一屆重新選另一個領導人,但如果係work嘅,就唔會爆發咁大規模暴亂
另一方面,反而所謂欠缺民主選舉制度的中國,人民滿意度超過9成,真不明白,西方的民主國家,點解想要 ...
以我對中國的認識,中國人是萬萬不能玩民主選舉,如果勉強搞,只可以由挑選好的名單去選一,香港人情況都一樣

點解,因為中國人太迷信神秘學,到時候傳流言話邊個候選人利國,邊個神的代言人話神指示選邊個,民主選舉變成神喻指定元首

你見輪仔功,全L神呢D邪教一樣遍地開花,達賴喇嘛統治的西藏,喇嘛居然合法去淫辱12歲藏女孩,但一樣被大把支持者追捧,你就明白中國人民智到乜水平

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]