• 瀏覽: 1,471
  • 回覆: 17
中國外長王毅繼續訪問歐洲之旅,他9月1日在德國柏林會見德國外長馬斯(Heiko Maas),兩人並在會後共同見記者。馬斯重申歐盟對香港問題立場,呼籲

我地大家都知德國有美軍駐兵

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/518361/中德外長會晤-馬斯促中方收回港版國安法-王毅稱拒絕外國干預

引用:
原帖由 殖民犬末日 於 2020-9-2 02:46 AM 發表
明知不可為
還要被打臉

西方這些強盜臉皮真厚
美國佬落左柯打
正痔表態

不如德國自己先取消國安法先好講喇

德國佬話︰我自己被美國佬碴住春袋干預緊,唯有作狀出下聲啦,無計!

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-9-2 02:42 發表
中國外長王毅繼續訪問歐洲之旅,他9月1日在德國柏林會見德國外長馬斯(Heiko Maas),兩人並在會後共同見記者。馬斯重申歐盟對香港問題立場,呼籲

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20200901/377597673777270784.jpeg/dHh24tD3-U0IKjvZh9AjzYvZqVPDxIeurWj_hK1o_4Q?v=w1280 ...
王偽唔係去搵歐盟幫拖咩!點解變咗戰狼撩交打?真奇怪!打咀炮叫春瑩立堅咪得囉!

西人又囂張地表演牠們的野蠻無恥性.
牠們自己有國安法, 但反對別人有國安法.
無恥到要釘十字架.

OK。 德國同法國係歐盟中最親華既兩個大國。
亦都係歐洲中抗拒美國最深既國家。
而家都被迫要走去美國佬邊。
偉大祖國幾十年嘅外交努力, 就係咁樣冇咗。
你哋班人真係相信一個中國可以同歐美作對咩。

引用:
原帖由 ken-man 於 2020-9-2 04:38 AM 發表
你哋班人真係相信一個中國可以同歐美作對咩。 ...
先安內後攘外,用國安法收哂曱甴漢奸皮先

德國外長唔提港版國安法,我仲以為董老話唔再提就係無咗添,香港國安會議開過一次咁大把,捉肥佬黎都係美國佬制裁被動反應,咁耐又無下文。

引用:
原帖由 ken-man 於 2020-9-2 04:38 AM 發表
你哋班人真係相信一個中國可以同歐美作對咩。 ...
咀炮下中國,氹下美帝,實際上什麼都冇做囉天才

表面工夫,你懂的

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2020-9-2 08:19 AM 發表

咀炮下中國,氹下美帝,實際上什麼都冇做囉天才
係囉! 大陸嘴砲下兩天, 不過人哋就真正去咗台灣訪問七日。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]