• 瀏覽: 3,599
  • 回覆: 33
  • 追帖: 1
+2
六四是一切香港政治的焦點,避而不談絕對不是辦法。泛民炒作了三十一年,偏聽造成的六四假象深入民心,尤其是新一代。
當年鄧公五年禁談六四是有必要的,因為鄧公一聲令下,誰也不敢違反。五年早就過去了,十分有必要讓香港學生從不同角度,更深入地了解整個亊件。

六四成魔咒
泛民天地厚
育苗成反華
反制應深究

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-9-1 10:27 AM 發表
六四是一切香港政治的焦點,避而不談絕對不是辦法。泛民炒作了三十一年,偏聽造成的六四假象深入民心,尤其是新一代。
當年鄧公五年禁談六四是有必要的,因為鄧公一聲令下,誰也不敢違反。五年早就過去了,十分有必要讓香港學生從不同角度,更深入地了解整個亊件。

六四成魔咒
泛民天地厚
育苗成反華
反制應深究 ...
禁談六四?

可有參考?

六四中共天安門大屠殺大學生 唔肯俾人講 你叫香港班官講?

引用:
原帖由 NeScAfE_G 於 2020-9-1 11:19 AM 發表
你在現場?
你看到了?

閣下年齡有50+??

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-9-1 10:27 AM 發表

六四成魔咒
泛民天地厚
育苗成反華
反制應深究 ...
這牽涉到台,港眾多教會的洗腦工程, 若政府就此事要糾正下一代的思想, 必定要有很強大的手瓜去拗贏眾多對手。
https://www.youtube.com/watch?v=osSqbDhTkCo&feature=youtu.be

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2020-9-1 11:07 發表

禁談六四?

可有參考?
聖喻無需參考,但有人見過大陸官員公開講六四嗎?
連香港建制都掉九忌。每遇犯民抽水即收聲。

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-9-1 11:22 AM 發表

聖喻無需參考,但有人見過大陸官員公開講六四嗎?
連香港建制都掉九忌。每遇犯民抽水即收聲。
給閣下 參考一下

呢個課題有難度,黃人偏激不理性好難討論,佢地只聽簡單口號, 一架坦克加 一灘血 可以呃咗30年。。。。。😰😰

引用:
原帖由 NeScAfE_G 於 2020-9-1 11:19 AM 發表

引用:
都係嗰句啦,有無睇封從德,侯德建訪問?有無睇西班牙電視台的片?

引用:
原帖由 NeScAfE_G 於 2020-9-1 11:19 發表
洗腦功能的結果。

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-9-1 11:22 發表

這牽涉到台,港眾多教會的洗腦工程, 若政府就此事要糾正下一代的思想, 必定要有很強大的手瓜去拗贏眾多對手。
https://www.youtube.com/watch?v=osSqbDhTkCo&feature=youtu.be ...
其實唔須要贏,呢個系鬥囗水年代;亊實冇乜人理。總知的人聽得多就信。

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-9-1 15:11 發表
呢個課題有難度,黃人偏激不理性好難討論,佢地只聽簡單口號, 一架坦克加 一灘血 可以呃咗30年。。。。。😰😰
啱嘞!現代政治,鬥囗水而已。人地囗水鋪天蓋地,企唔穩都要浸死。

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2020-9-1 11:25 發表

給閣下 參考一下
應該系斗長氣、斗唚氣、輕描淡寫,相信的廢人連睇下都懶。

引用:
原帖由 maldini1967 於 2020-9-1 15:41 發表

都係嗰句啦,有無睇封從德,侯德建訪問?有無睇西班牙電視台的片?
弊在系果的 三年唔逢一潤。泛民就好似唸經咁日唱夜唱,潛意識根植民心。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]