• 瀏覽: 2,185
  • 回覆: 34
+2
【Now新聞台】捷克參議院議長維斯特奇爾繼續在台灣的訪問活動,他到一間大學發表演說,指今次訪問是正確的決定。正在歐洲的中國外長王毅批評,維斯特奇爾訪台是挑戰一個中國原則,將要為其行為付出沉重代價。

一個得罪了中國政府的政客,未來將失去和中國正常交往的機會,這意味著什麼也不言而喻。

新聞來源連結:
https://news.now.com/home/international/player?newsId=403816

帶住個台灣罩配合做戲,似足小丑...

屎眼聯盟都唔夠膽講, 捷克都好大膽

明顯係美國養的一隻狗。。。主人,叫佢跳火圈,去完台灣可以人道。

又為肺炎始祖美國白皮豬蓬配奧收錢發聲 美國印銀紙咁樣用

中國口交部每次都係嚴詞嘴炮譴責

然後實際上鵪鶉乜都做唔到

引用:
原帖由 johnlong18 於 2020-9-1 09:12 AM 發表
【Now新聞台】捷克參議院議長維斯特奇爾繼續在台灣的訪問活動,他到一間大學發表演說,指今次訪問是正確的決定。正在歐洲的中國外長王毅批評,維斯特奇爾訪台是挑戰一個中國原則,將要為其行為付出沉重代價 ...
中國大陸對捷克冇乜招數,不過可以打台偽

引用:
原帖由 johnlong18 於 2020-9-1 09:12 AM 發表
【Now新聞台】捷克參議院議長維斯特奇爾繼續在台灣的訪問活動,他到一間大學發表演說,指今次訪問是正確的決定。正在歐洲的中國外長王毅批評,維斯特奇爾訪台是挑戰一個中國原則,將要為其行為付出沉重代價。

https://images-news.now.com/newsimage/NewsImage/TWCN-CZECH-200831-18.jpg

一個得罪了中國政府的政客,未來將失去和中國正常交往 ...
首先,中捷有咩經濟關係先?

捷克政府都叫佢唔好去

去呆灣重要帶呆灣旗口罩 (代表咁應該自己捷克旗掛)

查下佢有冇收呆灣錢啦

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-9-1 09:37 AM 發表
捷克政府都叫佢唔好去

去呆灣重要帶呆灣旗口罩 (代表咁應該自己捷克旗掛)

查下佢有冇收呆灣錢啦
有無收台灣錢就唔知
不過呢單野又係老美背後發功就一定

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-9-1 09:35 AM 發表
的確有d人將中國既忍耐視為軟弱

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-9-1 09:35 AM 發表

傻侵又想引大陸幫手
冇咁易

11月前重有大把

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-9-1 09:42 AM 發表

傻侵又想引大陸幫手
冇咁易

11月前重有大把
其實我唔明大陸點解唔幫佢,有邊個做美國總統對大陸來講會好得過侵侵?唔通知道點幫都冇得救無謂得罪拜登?

引用:
原帖由 johnlong18 於 2020-9-1 09:12 發表

https://images-news.now.com/newsimage/NewsImage/TWCN-CZECH-200831-18.jpg

一個得罪了中國政府的政客,未來將失去和中國正常交往 ...
中國係時展示實力徹底打低對手了!

鍵盤翻頁
左右