• 瀏覽: 536
  • 回覆: 6
【星島日報報道】去年盂蘭節當晚,大批示威者聚集天水圍警署外燃燒冥鏹,翌日凌晨警方在元朗距離天水圍警署附近,發現一架可疑私家車,並擒獲兩名身穿黑衣裝束和頭套的內地漢,並從車上跌出紙箱搜出6枚汽油彈,案件今於粉嶺裁判法院再訊,控方改控《公安條例》下「在公眾地方管有攻擊性武器罪」,兩漢選擇認罪,聲稱為「幫朋友」,無思量後果便犯案,裁判官相信汽油彈是用作傷害他人,雖最後無人受傷,但不能忽視其中的危險性,最終分別判處12及14個月監禁...

去年盂蘭節有示威者到天水圍警署外燒衣。

https://hk.news.yahoo.com/修例風波-車 ... 4.html?guccounter=1

黑衣暴徒幫勇武曱甴運汽油彈,
瀨野斷正就梗係要受靶啦....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-8-31 10:51 PM 發表
【星島日報報道】去年盂蘭節當晚,大批示威者聚集天水圍警署外燃燒冥鏹,翌日凌晨警方在元朗距離天水圍警署附近,發現一架可疑私家車,並擒獲兩名身穿黑衣裝束和頭套的內地漢,並從車上跌出紙箱搜出6枚汽油彈,案件今於粉嶺裁判法院再訊,控方改控《公安條例》下「在公眾地方管有攻擊性武器罪」,兩漢選擇認罪,聲稱為「幫朋友」,無思量後果便犯案,裁判官相信汽油彈是用作傷害他人,雖最後無人受傷,但不能忽視其中的危險性,最 ...
機場幫人運毒,行嗎?
昂九

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-1 06:50 AM 發表

機場幫人運毒,行嗎?
昂九
的確係柒到爆....
運汽油彈有黑金收?

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-1 02:13 PM 發表

的確係柒到爆....
運汽油彈有黑金收?
佢嘅答辯係幫人運
汽油彈唔係佢嘅

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-1 09:52 PM 發表

佢嘅答辯係幫人運
汽油彈唔係佢嘅

世上有甘蠢既香港人曱甴
帶汽油彈四處去

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-2 07:13 AM 發表

世上有甘蠢既香港人曱甴
帶汽油彈四處去
罪證上身+咁蠢嘅曱甴
係香港人獨有

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-2 09:30 AM 發表

罪證上身+咁蠢嘅曱甴
係香港人獨有
中呀,重有車快D到監獄

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]