• 瀏覽: 2,369
  • 回覆: 12
之前個post俾管理員下咗架,而家重發,俾大家繼續討論:

今日睇過華記去布袋澳條片,跟住再想想早前肥佬黎被捕,突然想出來的。
其實在布袋澳上船偷渡,在那裡居民間已經是公開的秘密,那麼警察又會唔知!?應該是警察一早有心放佢地出行,等廣東公海警在果洲群島附近捉人,中間有無秘密通報就自己估喇!
至於CY係facebook講話係有幕後老細安排,因為要成幾十萬一個偷渡費,我就覺得應該係肥佬黎某隻馬仔,甚至乎就係果個李宇軒牽頭,係之前282勁升之時,就係當中取得所需費用。今次唔知廣東公安,又能唔能夠將尼啲線索再查得深入啲呢!?
各位師兄又有咩睇法呀?

如果俾你係廣東公安,這一刻你會點處置尼十二條友呢!?

我就一定唔會作任何審問住,第一步要做嘅......隔離佢哋十四日先啦,跟住先再睇下點攪法😂🤣🤣

除咗出發地偷渡 12 傻人同蛇頭,邊個會知呢??咪台灣嗰接頭人知囉,咁你估邊個篤灰呢

引用:
原帖由 big3624 於 2020-8-31 06:02 PM 發表
除咗出發地偷渡 12 傻人同蛇頭,邊個會知呢??咪台灣嗰接頭人知囉,咁你估邊個篤灰呢
咁又唔止,十二個人都有自己親友,隨時入面有人篤灰都唔定。
反而資金來源我就估同之前282突然狂升有關。之前以為282升係想再攪黑暴事件,原來係幫尼班友走佬!

深圳海警會每人俾個單間房佢地,每人俾張紙一枝筆,叫佢地寫清楚來龍去脈,寫唔出嚟就慢慢等佢哋諗啦。估計半年後就有結果啦,我就買定花生

引用:
原帖由 正恩fans 於 2020-8-31 05:32 PM 發表
之前個post俾管理員下咗架,而家重發,俾大家繼續討論:

今日睇過華記去布袋澳條片,跟住再想想早前肥佬黎被捕,突然想出來的。
其實在布袋澳上船偷渡,在那裡居民間已經是公開的秘密,那麼警察又會唔知!?應該是警察一早有心放佢地出行,等廣東公海警在果洲群島附近捉人,中間有無秘密通報就自己估喇!
至於CY係facebook講話係有幕後老細安排,因為要成幾十萬一個偷渡費,我就覺得應該係肥佬黎某隻馬 ...
樓主 ,廣東公安 ,應顯我泱泱大國之風,寧縱無枉,只要12條友爆出幕後老細及願作污點証人,當以下列囚刑處理為佳 :

最快爆料 :  即時釋放 !

第2快       :  候審1個月 !

第3快       :  候審2個月 !

第4快        : 候審4個月 !

第5快         : 候審8個月!

第6快          : 候審年半   !

第7快           :  候審3年 !

第8快           :  候審6年 !

第9快            :   候審12年!

第10快           :  候審24年 !

第11快           :  候審48年 !

最尾爆料        :  候審96年 !

候審期間,當然不能保釋 ,96年嘅調查時間,方可達到絕不枉判  !

引用:
原帖由 wskwan 於 2020-9-1 09:49 發表
深圳海警會每人俾個單間房佢地,每人俾張紙一枝筆,叫佢地寫清楚來龍去脈,寫唔出嚟就慢慢等佢哋諗啦。估計半年後就有結果啦,我就買定花生 ...
只要唔俾呢12隻曱甴瞓覺幾日, 好快就乜都供哂出嚟.

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-9-1 08:00 PM 發表

唔可以咁唔人道嘅🤭🤭🤭🤭

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-9-1 08:00 PM 發表

我諗大家都攪錯咗樣野。而家佢哋由香港特區非法進入大陸,又無健康碼。首先應該乜都唔好做,隔離十四日先,再諗點處置佢哋啦!😂😂🤣

引用:
原帖由 wskwan 於 2020-9-1 10:57 PM 發表

唔可以咁唔人道嘅🤭🤭🤭🤭
隔離十四日先,夠人道啦!😆

引用:

無wifi 無vpn 無冷氣 無機打
佢哋就

其實D黃犯可以諗下用社民能阿牛隻保約號堂堂正正出海去呆灣。話係保衛中國領土咪得囉。

引用:
原帖由 CK.STEVEN 於 2020-9-2 07:39 AM 發表
其實D黃犯可以諗下用社民能阿牛隻保約號堂堂正正出海去呆灣。話係保衛中國領土咪得囉。
其實一直以來漁民或釣魚愛好者都有時會偷偷出香港水域,但偏偏就是今次這十二人被捉個正著!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]