• 瀏覽: 1,943
  • 回覆: 16
會,有可能。
但到時一片焦土寸草不生,不排除有輻射,你去住咯。

唔會,但打到一頭煙時,俄爹,老美,日本,阿差會不停咁抽水,最後可能贏粒糖,輸間廠

台灣佔返大陸
香港新疆西藏南蒙古獨立

大家換邊再打過
super

引用:
原帖由 回到解放前 於 2020-8-31 08:44 PM 發表
台灣佔返大陸
香港新疆西藏南蒙古獨立

大家換邊再打過
super
拉橫幅上街呀!

只有WC幻想中既國家先會反攻台灣

台灣守唔到? 樓主對戰爭既思維仲停留在石器時代,這不信是軍盲了,接近腦殘了

成個島成為戰場...8個聯婚,  又夠大地方來被人試武器, 到時真是留島不留人... 

除咗美國,其他國家連大量運兵來既能力都無,如果中國守唔到,其他國可必來反攻台灣嗎?佢地覺得可以守到台灣嗎?
所以才話樓主既戰爭思維仲停留在石器時代
引用:
原帖由 muihin 於 2020-9-1 02:01 AM 發表
成個島成為戰場...8個聯婚,  又夠大地方來被人試武器, 到時真是留島不留人...  

引用:
原帖由 回到解放前 於 2020-8-31 08:44 PM 發表
台灣佔返大陸
香港新疆西藏南蒙古獨立

大家換邊再打過
super
曱甴打飛機就得,又話物又話乜,武警就已經收佢皮,都唔使出軍隊

來緊聯軍VS中國的戰爭 台灣不會參與

"坐看境外血如泥"

台省那來的物資? 
US$ XXB 買幾架三代機!!! 

不過呢, 作為一個 中國HK 普通市民, 我支持 核平 台省!!!
省時, 省力, 省$$$$$$$$$$$$$$$!!!
引用:
原帖由 mflyer 於 2020-9-1 11:14 PM 發表
台省那來的物資?
US$ XXB 買幾架三代機!!!

偽問題 將東風DF-26, DF-21D 移放呆灣島內,  方圓800海里都不會出現運兵船艦, 連天空都不會有載兵運輸飛機, 何來其他國家有能力反攻呆灣.

大陸是收回屬於自己的領土,不存在佔領之說。

引用:
原帖由 金融華人 於 2020-8-31 05:12 PM 發表
其實以中國嘅國力去打台灣嘅話台灣根本係守唔到嘅
咁打完之後佔領左之後會唔會又比其他國家佔領返台灣呢?
乜嘢國家可以佔領台灣呢 陸軍部隊點去台灣呢 台灣四面環海 中國去台灣係最方便 其他國家 用乜嘢途徑去台灣 你諗掂先講啦 諗唔掂嘅 你呢個話題根本不成立

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]