• 瀏覽: 550,838
  • 回覆: 69
  • 追帖: 153
+574
引用:
原帖由 hanE 於 2020-9-18 04:51 PM 發表

我又係中意食艇仔粥😋
國內芒果台:「青春夜佰味第二季」,第五集介紹廣州龍津路「陳添記」嘅艇仔粥及爽魚皮,睇見都流口水!

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-9-18 05:39 PM 發表

本來唸住下一站上海,結果嚟咗珠海
去完珠海再去上海囉

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-9-18 05:47 PM 發表

大師兄幾時起行?等你喺青島嚉老青
開關咪起行囉,到時買張機票即刻走人都得。

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-9-19 12:17 PM 發表

陳添記好好食
另外,陳添條巷出面果條街好多好嘢食
我好中意去順記冰室食豆拌椰子雪糕,係用真椰子肉打成雪糕,好好味架😍😍😍
而家睇返d相真係好掛住廣州d美食 ...
1. 師姐太掛住食啦,D相倒轉哂啦

2. 陳添記出面果條街叫「龍津街」,係好多好嘢食,今次芒果台果集紀錄片,除咗介紹陳添記,仲介紹埋龍津街嘅「孖記士多」,都係好好食。

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-9-19 01:20 PM 發表

已經整返好d相啦
龍津路果頭仲有檔好出名既寶華麵店,但個人覺得屎坑粉d嘢比佢好食
不過屎坑粉要好早去排隊,佢11點開門,但d嘢1點左右就賣晒,牛腩麵好好食
另外,行落少少去到華貴路可以買源記腸粉食,牛肉腸,豬肝腸最正
不過屎坑粉同源記都係無冷氣架,但一樣好多人幫襯 ...
源記豬肝腸

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-9-19 05:28 PM 發表

果條路叫寶華路, 近長壽路地鐵站
龍津路係另一邊, 近陳家祠站, 但步行大約10至15分鐘可以去到
我圈咗屎坑粉個位置
多謝師姐更正資料,我都係睇片,以為陳添記係龍津路附近。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-9-21 10:56 PM 發表

早幾日搭河蟹號落珠海都勁尷尬,過安檢要舉起雙手做體操,又係小妹妹檢查,又捽又摙,問我係乜東東,唔知點講,咪拰出嚟俾佢睇吓囉。

你都怕羞?

引用:
原帖由 ckm 於 2020-9-22 02:16 PM 發表

呢個月餅盒幾靚,唔知好唔好食
正呀

溫馨提示:
新帖今晚八時或之前發佈。
(咁似天文台預告打風嘅?)

新帖準時發佈:
秋後算賬(8)
https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]