• 瀏覽: 551,481
  • 回覆: 14
  • 追帖: 153
+574
早晨!報到支持大叔。

今早約咗8點做檢測, 由開門到對身份証至出門口, 4分鐘完成. 職員友善. 感覺良好.

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-9-2 01:18 PM 發表

liu 鼻其實無咩感覺,但 liu 喉嚨確實有點不適,但認一下好快搞掂
我同你相反,  liu鼻有一點難受, 喉嚨無野.

引用:
原帖由 onloklok 於 2020-9-2 07:00 PM 發表

根本這個時候應該由各區區議員協助街坊長者,但這個任期內都唔使有期望
我區前區議員協助街坊登記👍🏻

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-9-2 08:39 PM 發表

師兄個區係建制嗎
以前位區議員係,宜家係曱甴,舊個位成日出來,激死隻曱甴。🤣

引用:
原帖由 big3624 於 2020-9-3 03:05 PM 發表
我尋日朝 10:30 驗,今朝 11:30都收到短訊
我都係尋日朝 8:00 驗(荃灣), 但我未收通知, 我估要睇地區.

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-9-4 10:05 AM 發表

我前日12點去驗都未收到sms😓
2號早上8點驗收到結果, 陰性.

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-9-6 01:41 AM 發表

唔洗難過, 我D朋友9成黃
黑暴令我差唔多失去所有朋友, 得返既朋友5隻手指數晒
我都係咁話,我有兩個識咗廿年以上的朋友都係舊年突然變黃,我覺得同性格有點關係,佢兩個成鬼日都覺得個世界欠佢地,永遠都係人哋唔好,樣樣野都不滿。

舊年8月單眼女事件後,就好似中邪,又入機場丶又係FB post 文宣。我手起刀落唔再聯絡,心地唔好朋友不要也吧!

引用:
原帖由 fairview 於 2020-9-9 11:22 AM 發表

我都有 捐俾  夕陽之友
我都有, 捐比本地好過.

引用:
原帖由 珠璣 於 2020-9-9 11:05 PM 發表

全民檢測開始前,我好悲觀,估計只會有幾十萬人去做,家下破百萬,我已經喜出望外
我身邊大部份正常人都有去, 但我同事係藍佢一家都無去, 因為我地個中醫話你睇我一定唔會確診(我地睇同一個中醫),
佢好信所以真係唔去檢測,不過我測完特登同個中醫講我去驗, 我話佢知, 唔去測我點知你有無料. 氣吓佢.

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-9-13 07:00 AM 發表

講個笑話你聽,真人真事,N年前有個女仔同我個friend呻,有次在自助洗衣舖洗完衫放入乾衣機後就離開,走時有個麻甩佬望住佢。到佢返去攞衫時發現所有衫都齊(除左D底褲)。 ...
其實......自助洗衣舖係唔應該放底褲呢啲衣物去洗,個機咩人都用,唔係幾衛生,底底搵手洗啦!

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-9-18 10:49 AM 發表

香港啊香港,如今搞成咁,心中多有不甘!
我們的血汗心力/港人先輩的成果己將化為烏有,心中那種痛無法形容,實在心有不甘不甘不甘_..
師兄: 成住壞空, 好多地方由繁榮轉差, 起起落落.
我多年前第一次去緬甸旅行, 當地人都係話我地以前仰光好好, 突然政局改變就哀咗好多年...... 到我第二次去, 已經大改善, 大興土木, 仲有手機. 無地方係永遠不落.

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-9-20 01:28 PM 發表

依家國安法之下,呢班友走得就走,收晒皮啦......
我七月果陣話過,無左班和你死響度掩護,班暴徒其實無得再惡.....
鬧政府係無問題,但如果無理取鬧甚至哇眾取籠,響度只係吸眼球既,就有好大問題....
坦白講,一部份藍營鬧政府反政府的行為響我眼中同黃友差不多........ ...
有班藍營公務員都好鍾意鬧政府鬧林鄭,自己都有份做衰,仲好意思出聲。

引用:
原帖由 boboan 於 2020-9-22 10:06 AM 發表
@大叔5935 唔好意思, 借你的討論區回覆網友,關於李子柒的米糕,昨晚已經收到了,今早才品嚐,我個人的感覺不過不失,因為我不是甜品愛好者,但出乎意料,都幾好食,不算太甜,有啖啖米香,軟滑可口,大家不妨試試,香港好似未有這樣的甜點賣11635503
11635506l ...
我等23號訂金玉蛋黃酥.

引用:
原帖由 影瞳 於 2020-9-22 07:25 PM 發表

我估係23號早上10:00會有聚划算活動
唔知估得中唔中
估中😅

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]