• 瀏覽: 551,478
  • 回覆: 42
  • 追帖: 153
+574
引用:
原帖由 靚c9 於 2020-9-13 11:06 PM 發表

咪係~
我係蛇頭,以後仲要搵食,點夠膽同中央對著幹??

食左豹子膽都吾敢啦!
我覺得大家就唔好係到「直腸直肚」,比返個代號。好似講蟲太同緊身仲有飛機豪都係代號。畢竟我地阿爺係「有規有矩有家教」,只係「水至清則無魚」,咁阿爺同百姓間既「熟悉的人情味」大家心照啦!

引用:
原帖由 054D 於 2020-9-9 10:36 AM 發表

派傳單只係爭取支持,但黑暴係借群體衝突,短促的高度重覆性的洗腦宣傳,強化自己的光環去洗人腦。

肖戰的飯團被多方官媒不點名批評,我個人認為所有相關官方媒體的分析都值得一讀以了解黑暴去年及往後的手段。 ...
呢個男星仲未霉咩?之前有個師姐科普過內地粉絲團既情況,恐怖性可比邪教

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-9-16 02:40 PM 發表

或者可以好似茶牛油多士咁,將啲榴槤茶落個月餅度一齊食
好主意喎!

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-9-16 03:30 PM 發表

如果唔係卑鄙月餅,就拆哂包裝,當棋子餅賣囉
以後賣餅唔可以用TP個名,袓輩建立既品牌被佢一舖清袋

引用:
原帖由 wong7fai 於 2020-9-16 05:04 PM 發表
相信好多人都遇過的趣事
尤其是有咬緊長糧嘅朋友😅

諗返今日事瞓唔著,心口有啲‘銀’住,今日鬧咗一個識咗廿幾年嘅客,其實都係朋友,不過佢真係好豬,50幾歲人聽埋睇埋啲假新聞就嚟鬧政府,鬧警察,佢每次講到一半就比我反駁,駁到佢冇聲出,我最憎就係佢老公都係打政府工而家食緊長糧仲咁多嘢講,掉那星!成餐飯背脊骨落,我頂佢個肺呀😡

我一坐落嚟就問我有冇去檢測?
💙:梗係有啦,為自己為家人為客人,做到幾多就 ...
佢肯聽你講咪即係被洗腦既兩頭蛇囉。立場都唔堅定,自己無觀點睇法。我支持警察執法,都支持要拉違法既真。黑警。因為只有咁樣先維護到警隊既廉潔同執法公正。但我同黃c講親你有證據提供咪去指證你口中既「黑警」時,佢地又話官官相衛又話信唔過愚港法律。即係佢地本身個邏輯都好混亂。試下老解支彈打到小本同南泡菜趴低叫大佬仲掉轉指責老尾西係邪惡帝國,呢d兩頭蛇黃人即刻「熱烈地」「真誠地」愛國愛黨!

引用:
原帖由 nldw 於 2020-9-17 12:00 AM 發表
大家唔好筆戰,不如評論一下,木蘭個替身係唔係正個真身

https://pbs.twimg.com/media/EhPB ... jpg&name=medium

https://pbs.twimg.com/media/Eh9J ... pg&name=900x900

好索!

:sm ...

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-9-17 10:25 AM 發表

N年前我覺得中國到處是活摘器官生人勿近,但後來睇到醫院器官移植既問題同風險,突然開竅覺得充滿細菌既廁所係冇可能保存到器官,仲要摘完自己都唔知?神醫做完手術立刻埋口冇痛冇疤痕可以行得走得? ...
我好早就諗到啦!但係我講出疑點總有班人仲專業過外科醫生答你大陸乜人都有,乜都做得出。

逆向諗如果係真既,即係大陸有好高技術既外科聖手同保存器官技術,即係有好高技術既醫療人材,應該大力捉呢班人返黎要佢地教授呢種可以係廁所摘器官都仲可以成功移植既技術。

內蒙古漢語教學風波後,中國外長王毅到訪蒙古遭遇抗議

https://hk.tv.yahoo.com/內蒙古漢語教學風波後-王毅到訪蒙古遭遇抗議-082724416.html

你可以唔學架, 自己集資起間學校淨係用蒙語

引用:
原帖由 054D 於 2020-9-18 01:26 PM 發表

外蒙唔反華,融入中國,美俄都唔肯,所以呢外蒙無反華示威先唔正常。

所以中方對外蒙態度其實好冷淡。
標題係內蒙喎

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-9-19 05:09 PM 發表

切糕黨太出名啦, 我無幫襯過深圳果D街邊檔
淘寶賣唔係好貴, 幾十蚊一大舊
淘佬有冇切糕既牌子介紹?你地講到好好味咁

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-9-20 11:46 AM 發表

可能睇地區,北加州唔清楚,南加州近住downtown LA/韓國社區一向治安都係比較差。我住個度又唔多覺好差,隔離左右白人鄰居見到面都會打下招呼。在華人社區既朋友都冇乜聽到佢地話危險。我細妹一家住在白人區,係之前有人在附近大街示威遊行時縱火,佢果時就覺危險。佢現在白天一個人行路去郵局都冇問題,不過就呻見到好多白鬼唔帶口罩出街/放狗。 ...
最緊要人平安。白鬼唔帶就自己戴!最慘係小朋友返學避唔到個個唔戴口罩呢回事

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-9-20 11:17 AM 發表

你應該同佢地講台灣都係講國語,外國都係教簡體字,所以呢D國家都係銀耳同篤眼。
叫佢唔好寫中文唔好用中文。中文講到底係倉頡發明,中文起源於黃河流域即係佢口中既「中國大陸」,當年秦始皇一統時指定用楷書唔係今日香討應該有無數種字型出現係版面,秦始皇定都咸豐即今日陝西一帶,又係佢地口中既「中國大陸」。佢咁憎中國大陸應該一世人都唔好講中文同用中文。

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-9-20 01:29 PM 發表

咁多年越燒越大😱
https://youtu.be/o58Te06fOkw

天炎雖然避免唔到
但相比尾國「由得佢燒」咁款
佩服阿爺係好有心去治水
自古以黎每個朝代都有人積極治水。神話年代既大禹治水,都江堰既李冰父子。袓宗無論哪個朝代都有為國為民既領導者!去蕪存菁,學習好既拋棄唔好既,先有今日嘅新中國!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]