• 瀏覽: 551,155
  • 回覆: 51
  • 追帖: 153
+574
引用:
原帖由 三級警司 於 2020-9-8 08:49 PM 發表

以前坐b3X到紅橋,轉960到中環,再轉788,最快一小時十分鐘到柴灣
我常用118西鐵,17分鐘118加27分鐘西鐵

引用:
原帖由 美麗美麗 於 2020-9-9 11:35 PM 發表

如果要去街市買餸,或者食飯的餐廳只收現金就一定唔得囉
下,我每個星期只帶三百蚊返工

引用:
原帖由 靚c9 於 2020-9-10 11:21 PM 發表

玩住 simulation game 先啦!真係好似,911 果幾個pilot (義士) 都係用 game 操,之前係冇飛行經驗
可否提供遊戲名thx

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-9-11 08:17 AM 發表

睇下個班無註冊公會仲有咩講,現在有片了
佢地話想罷工,但最後縮我就好失望

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-9-11 10:18 AM 發表
俾人爆左呢個"工會"無註冊兼反中亂港, 即縮

https://www.bastillepost.com/hongkong/article/7110087-%e8%a2%ab%e6%8d%95%e6%96%b0%e5%b7%b4%e5%8f%b8%e6%a9%9f%e8%a2%ab%e6%8e%a7%e4%b8%8d%e5%b0%8f%e5%bf%83%e9%a7%95%e9%a7%9b%e3 ...
係佢自己懶正義咁出聲姐

引用:
原帖由 eman666 於 2020-9-11 11:36 PM 發表
在下懶打長篇大論文字,剛巧見隔離板嘻哈兄有篇文講出我大部份心聲,現藉此文回覆下部份盲撐的版友:

昨天,網上紅人冼師傅,出片要求林鄭辭職,認為她是黑暴最大的支持者,此片一出讚好者眾,但林鄭任期只餘下一年多,她當然不會選擇請辭。
若在以往,等她一年半載讓其任期完結再將她送走不是問題,但現在的香港,是否還能承受此婆娘的蹂躪?看看街上的吉舖之多,我們還可再等下去嗎?
不過要將林鄭送走,難度其實相當之高, ...
我想問閣下憑乜覺得林鄭下台一天光曬,佢下台話俾班黑暴咁樣就可以推翻政府,咁做法只會令班曱暴更加倡狂,如果真係最大支持者的話佢下台對曱暴最有利呀!嘻哈兄意見都選擇自行開post啦…你咁鍾意佢你可以自己去㗎,何必係度搞搞震,無話唔比反對,但閣下擺明打著紅旗反紅旗啦

引用:
原帖由 muihin 於 2020-9-12 03:38 AM 發表

最近成日有D人走去人地d POST 到講LEE講路, 反對意見多又話人個POST 是一言堂, 唔接受相反言論.... 我覺得幾個長期POST 都有好明確的方向, 集埋一班睇法近似的C兄圍爐.... 唔同意, 表達下都唔得? 玩扣帽子, 又話人圍佢, 又話人一言堂... ...
其實最唔接受反對意見佢自己,唔係點解咁大反應

引用:
原帖由 moonkaru 於 2020-9-12 06:22 AM 發表

其實近期比較奇怪,時政版幾個熱帖,同營版友都不約而同地,各自不同意見而互相開火。
個人覺得都要適當地抽離一下... 不用太上心
佢地係突登咁做,成功固然最好,唔成功就引起厭惡感,令到版友無意再發言,你抽離就中左佢計,但尊重你的決定

引用:
原帖由 y98141 於 2020-9-12 08:51 AM 發表
曱甴玩滲透&內部分化非常厲害,上年好多香港警察開微博,有好多曱甴扮內地人去關注,然後從中挑撥內地人同警察既關係,迫走左好多警察,手段包括:
用法律途徑 向微博官方拎左某位警察既個人資料 然後網上公開;
做速龍超話主持人,然後背後造謠抹黑警察 ...
而家仲多唔多警察玩微博

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-9-12 04:14 PM 發表
班12瞞逃家人想搞大件事到中美關係,睇黎呢12條友準備監禁一年了...
佢地憑乜藉此搞大件事,咁搞法應該唔只坐一年

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2020-9-13 12:02 AM 發表

洗師傅其中有一輯講佢自己絕不從政,要做善意監察或提議政府的KOL。
題外話,以前有熟悉冼師傅的網友留言,冼是有機會入政府xxx的,冼宛拒了。
當年鄭大班夠做垃圾局議員啦,做之前好有抱負又話要咁,入到去咪又乜都唔到,批評邊個唔叻姐

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-9-13 04:34 PM 發表

華姐出完聲,12瞞徒都仲可以坐一年就返香港,我諗幕後金主仲有排驚
但華姐話佢地只係偷越國境,又同時指佢係分裂國家,到底分開告一齊告,定還是在坐監期間繼續加罪

引用:
原帖由 nelsoncph 於 2020-9-15 11:19 PM 發表
大快人心

有篇報導講到代理商入貨無得退,損失慘重,無理由大奸一D損失都無

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-9-16 03:30 PM 發表

如果唔係卑鄙月餅,就拆哂包裝,當棋子餅賣囉
佢地鍾意印曬嘜頭係月餅度,無可能避到

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-9-17 04:58 AM 發表

舊年同朋友食飯,其中一家人個老公差不多60歲,佢同另一個朋友傾偈,我就聽到佢(老公)話有朋友同佢講反修例時在深圳河流出好多屍體 ..... 呢個老公個細妹50幾歲一樣反中,唔肯用WeChat,覺得中國政府會收集資料。佢地兩兄妹仲要係高學歷,阿哥係藥劑師,細妹就碩士畢業。所以黃唔黃同學歷冇直接關,同反唔反中既機會大D。 ...
藥劑師十個有九個都係黃,可能IVE出來的原因

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]