• 瀏覽: 551,380
  • 回覆: 156
  • 追帖: 153
+574
引用:
原帖由 DaDaMiMi 於 2020-9-6 10:39 PM 發表

係咪呢件
傳男扮女裝嘅大肚婆
11583613 11583614
曱甴果然有樣睇, 隻隻都骨骼精奇

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-9-6 11:42 PM 發表

坦白講,美心都唔係咁好食...太乾...
我覺得奇華D傳統月餅好食D, 已經買咗幾盒送比屋企人

引用:
原帖由 y98141 於 2020-9-6 09:12 PM 發表
今日班便衣好勇,一次過捉左幾個,防暴都好快到場幫手
影片
咁就比人拉咗, 抵死

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-9-7 12:06 AM 發表

可以叫隻貓生
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRxn6C64Yq1CH0f27kaJ_7EM8wXpqZCp76DFA&usqp=CAU
我以前都養過貓BB, 全部都係好可愛既惡魔😈
而家只養成貓, 比較易打理

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-9-7 01:41 AM 發表

剛剛收養左隻B女,完全明白你既感受,週圍跳週圍咬,屋企D盆栽比佢摧殘到不似人形 11584126
好可愛
Ching小心留意D盆栽有冇毒, 有D植物對貓嚟講有毒, 食咗可能要睇獸醫
https://petbird.tw/article4723.html

引用:
原帖由 dustin 於 2020-9-7 02:43 AM 發表

試過搭扶手電梯,我前面條細路係度玩,我好禮貌咁話係電梯唔好玩,危險,因為我後面仲有個男人,有嘢我地一齊都會pk. 跟住佢阿媽開口話我,話佢會教,唔駛我教,結果我後面個男人出聲話佢"人地好心提你,仲鬧返人,你識教就唔會玩電梯啦". 我有時真係忍唔到口,見到危險都會開聲,我阿媽成日話我,話呢家啲人唔會多謝我提佢危險,反而會俾人鬧。咁我就睇情況囉,真係危險果啲都會提嘅,佢領唔領情唔到我控制。 ...
我住果頭十幾年前已經有好多呢D 9唔搭8既家長, 而家D細路大咗, 好多都變晒做廢青

引用:
原帖由 big3624 於 2020-9-7 09:44 AM 發表

我領養嘅貓女 2 歲都好活潑
我隻貓都係, 但佢百厭得嚟有分寸既, 唔亂爪嘢已經好好

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-9-7 10:54 AM 發表

貓界塔利班😒
貓仔初到新環境, 隻隻都叫架啦
做檔口貓, 點都好過做流浪貓

引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2020-9-7 12:13 PM 發表

自從佢個太子咁, 我就沒再幫襯, 以前年年都買.

以前美心冰皮 係差d, 今年見佢d 水準提高左, 都幾好食
我打算買返盒榴槤冰皮支持下

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-9-7 03:14 PM 發表

我屋企有6尺既貓樹,一大條直貓棍,但隻新貓女仍然好喜抓床架角。我以前隻貓女(幾個月前過左身)同現在隻新貓女係同種,又係好喜歡抓床架角。反而另一隻貓女就好喜歡貓盒。11585862 ...
試下加d貓草落貓樹度吸引佢爪
另外,如果有新貓入屋,會將佢同貓爪板/貓樹,貓廁所,困埋一齊
等佢習慣咗去指定地方磨爪同去廁所先放出嚟玩
你都可以試下幫貓剪指甲,方法好簡單
每日抱佢果陣都夾硬捉佢手手同腳腳,可以噤下佢隻手d肉球
一開始佢可能唔濟,但日日如事佢就會習慣比人摸手手,之後就可以剪指甲
而家每次剪完我都會比嘢佢哋食,等佢哋知道剪指甲有獎
但有時比遲一陣佢哋都會鬧人😓

引用:
原帖由 muihin 於 2020-9-7 02:01 PM 發表

佢都唔是第1次啦.... 佢咁做可能是為宣傳.... 而且, 佢是獨大股東, 無人阻到佢....

真是希望大陸同胞...幫手退曬佢D貨, 提早關門... HK部份被買起....
今年大奸d月餅都無係電商度上架,好可能係大陸想買都買唔到🙈

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-9-7 01:06 PM 發表

老母反而鐘意伍仁
x2
佢仲成日質我食伍仁,但我覺得伍仁太硬唔好食

引用:
原帖由 big3624 於 2020-9-7 09:17 PM 發表
淘寶新手有問題,thanks

想問天貓超市買咗嘢係咪直送屋企??
其實有無得同淘寶加埋一齊集運??
送貨前會電話通知嗎??
貓超實收¥249包郵10kg, 免費送到屋企
貓超嘢係獨立運送唔可以同淘寶嘢或者天貓嘢一齊集運
我果區會送貨前打嚟通知

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-9-7 05:01 PM 發表

除左加貓草落樹度之外,其本上其他野差不多做齊。養過3隻貓,最百厭就係呢隻新貓女,佢完全係越罵越要做,我已經開始對佢半放棄。
佢太細個未定性, 大少少會好D
以前養既貓B有母貓帶住, 有時母貓都頂佢哋唔順, 會走去打佢哋

引用:
原帖由 hanE 於 2020-9-7 09:03 PM 發表

我都唔中意食,任何果仁我要焗脆或炸脆,炒唔好食又炒唔夠香。
反而無花果味伍仁令我對呢款月餅改觀
前年係街頭試食過, 真係唔錯, 好似食緊Energy bar咁好食, 又無咁甜
今年打算買盒嚟試下

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]