• 瀏覽: 551,448
  • 回覆: 30
  • 追帖: 153
+574
引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-9-11 10:02 PM 發表
涉TG煽動參與九龍大遊行 群組女管理員被捕
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200911/mobile/bkn-20200911173146904-0911_00822_001.html

一如所望,必需要將呢啲發表煽動別人參與非法活動的仆街捉拿歸案,唔知能唔能夠加控條仆街國安法下「煽動他人參與分裂國家行為或活動」?現今網絡世界就係太多不負責任鳩噏當秘笈 ...
呢d咪好囉。可以同送左頭既手足齊上齊落,精彩人生。

引用:
原帖由 無爪的八爪魚 於 2020-9-13 03:55 PM 發表
呢劑強硬,掂L晒
搵呀逃緊生同豬西迪開記招攪大佢?即刻就有野睇啦。分裂國家應該吾洗打靶既。不過坐廿年就吾小得啦。

引用:
原帖由 珠璣 於 2020-9-13 04:18 PM 發表

尾國無得輸, 開聲話呢12瞞逃係民運人士, 大陸如果送佢哋返香港, 尾國就攞哂彩, 大陸重判佢哋, 尾國又可以
繼續噪. 呢12位手足就死得,尾國只當佢哋係籌碼 ...
12隻人血饅頭黎啫,盡量食晒佢

引用:
原帖由 hanE 於 2020-9-13 06:27 PM 發表

邊個再敢出嚟撐?
我諗總有人忍吾住出黎食12人血饅頭既

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-9-13 07:45 PM 發表

總之呢舖就越玩越大,本來衹喺告偷渡,家分分鐘加多條將香港分裂出去,班曱甴萬萬想唔到咁大鑊
有人出黎食人血饅頭就升一級,多野講又升一級。
暪逃>蛇頭>分裂國家>
下一步可能有片睇,好似雞蟲傑咁樣囉。

引用:
原帖由 hanE 於 2020-9-13 08:56 PM 發表

包到亞媽都認唔到,點對?
叫佢地到時包裝到記招一樣就對比到

引用:
原帖由 hanE 於 2020-9-13 10:54 PM 發表

夏天去新彊自拙地為牢,冬天去漠河睇星星佢哋好有天文興趣的,橫惦有咁多觀星筆唔好嘥。
冬天去黑龍江比較好

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-9-14 11:06 AM 發表

告分裂國家機會不大,始終策劃係響香港,同當年張子強唔同...
何況香港國安法無追溯力
依家係國內既國安法了。香港既等國內坐完返黎再上庭吧。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-9-14 12:24 PM 發表

國內的國安法也無追溯力,不要激藍
大家都吾知拘捕過程,有咩野裝備,又會吾會金主派12死士去國內進行計劃呢?佢地可能跟本吾係偷度越境呢?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-9-14 12:59 PM 發表

所以要睇下有冇証據囉
但呢班烏蠅,可以同內地有聯絡??
大家都係睇新聞之嘛。佢地做過乜,可以做乜,預備去做乜,有乜接頭人,背後係乜組織?就慢慢等公佈,我地準備花生即可

引用:
原帖由 kt1223 於 2020-9-14 01:02 PM 發表

唔使抝啦,根本就係睇大陸做唔做你,呢單潛逃一定係七月一日後安排,一定有外國勢力協助,如果成功著草呢班友一定響外國繼續搞港獨及搞分裂,既然十二個人一夥,有共同目標,咁成堆charge 大陸版國安法亦非常合理,問題係阿爺想唔想咁玩。 ...
都係架。大家買定花生,睇大陸點樣做同埋幾時做,睇劇情發展就可以了

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-9-14 01:17 PM 發表

漠河喺黑龍江省,係中國最北
長知識。可以同黑熊做朋友。

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-9-14 01:30 PM 發表

量佢地都唔敢啦.
真係俾佢地入到境都好易俾人發現. 仲想攪野? 到時就真係大罪.
佢地香港黑暴惡慣,吾小心做回自己,咁就GG了。

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2020-9-14 01:31 PM 發表

點都係有偷渡,咁就多一年時間慢慢查😏
而家條肥蓬咁嘈,先告班友偷渡係咪可以當掌佢嘴...
偷渡就肯定左,咁其它仲有乜野就大家慢慢等公佈

引用:
原帖由 hanE 於 2020-9-14 02:16 PM 發表

重有東北虎,我係漠河遊玩賞秋時俾護林工人攔停車,問:你們剛才有沒有見到隻老虎,我們走丟了一只老虎,😱噢!!賣葛!!!嚇到我哋以為聽錯!唸唸吓都唔知係咪整鬼我哋! ...
我有個呀伯以前拉左上去黑龍江勞改,之後係上面定居,有個唐大佬之後返廣東搵食,返鄉下時成日講以前黑龍江點打黑熊,東北虎,佢話黑熊成日去玉米田偷玉米,同黑熊點樣捉三文魚

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]