• 瀏覽: 551,030
  • 回覆: 69
  • 追帖: 153
+574
報咗到先!

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-9-1 08:05 PM 發表

qq師妹今年國慶跟中秋同一天,國內叫金秋國慶我地要慶祝仲要大大聲的
希望可以啦,我已經申請咗 3/10 放大假,可以有4日連續假期

今日公司隻痴膠花,著咗件黑色底印大紅花既旗袍番工,大家今晚係深水埗見到既話,吾駛咁驚以為自己見鬼

引用:
原帖由 wong7fai 於 2020-9-2 11:52 AM 發表

痴膠花扮鬼唔使化粧😂
最攪笑係佢叫自己個女7月14,吾好去夜街,佢個女話佢咁你就吾好著成咁啦,成隻女鬼咁樣

引用:
原帖由 影瞳 於 2020-9-2 02:05 PM 發表
今日自己同家人都預約到了全民檢測了,
知道家人有個朋友同家人政見不同,問下駛唔駛幫手,點知俾我估中左,佢自己想檢測,但又唔識整,又唔知可郵政局搞,仔女又唔肯幫手,立即燥底地幫佢預約埋。
所以政府今次肯俾人walk in真係一件好事,因為有長者真係可能咩都唔清楚。
YC真係無人性。 ...
我今日剛剛檢測完,我去果間體育館都多人排,都有吾少人係walk in, 加埋排隊用左差不多40分鐘

引用:
原帖由 Mina12345678 於 2020-9-2 02:48 PM 發表

我爸媽今日檢完 遇到2個師奶街坊都話有興趣做 但唔知佢地有無人幫手預約呢 因為佢地2個連屋企附近個檢測地點係邊都唔知...😣😣
有好多上年紀C9都吾係好識上網搜尋,Facebook 同whatsapp 分分鐘都係其他人幫手開,實要其他人幫佢登記,今日都見到民建聯擺街檔幫巿民登記做檢測

引用:
原帖由 blueyuyu 於 2020-9-2 03:13 PM 發表

我同你相反,  liu鼻有一點難受, 喉嚨無野.
我都係,不過可以接受,只係有啲痕癢既感覺,個鼻以前照過內規鏡都頂得住,一支棉花棒啫,冇問題

引用:
原帖由 ahmei 於 2020-9-2 03:25 PM 發表

我第一日早上登記,去google 唔見有,跟住上衛生署新冠肺炎網頁先揾到。
我去政府一站通搵

引用:
原帖由 迷失一號 於 2020-9-2 04:57 PM 發表
睇緊新冠肺炎最新情報,個記者問題真係好低能,話琴日驗咗咁多人都冇陽性個案,咁係咪代表全民檢測成效好低?!我聽到打個'突'
乜要夠好多陽性個案先代表成功?!有就有冇就冇㗎喇!真係痴線真係痴線 ...
真係低能,吾係扮架喎!

我用左差唔多30分鐘,約4點半,4點3去到,已經有一堆人係度排緊4點半,有另一條係排walk in 既

引用:
原帖由 Mina12345678 於 2020-9-3 12:04 AM 發表

師姐係咪去full booking中心??
都算係,我朝早11點上網只係得4點半先有位

引用:
原帖由 樹上螞蟻 於 2020-9-3 11:52 AM 發表

4:30張醫生個記招, 臘腸黑記話收到投訴, 有參加檢測既市民為左檢測, 不能送老豆終;
其餘就係死咬住D垃圾無當醫療廢物處理.
咁你可以吾做檢測架喎,又吾係揸槍指住你做,呢個理由勉強咗啲,吾想去送終咪講囉!

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2020-9-4 09:18 AM 發表

研究下點解佢地咁蠢鈍?🤣
學Mary姐咁講,提佢地出去剪髮嗰陣記得執返自己啲頭髮 😏
睇醫生都記得要攞番支棍仔(睇喉嚨),一樣有你啲DNA

今朝公司個隻痴膠花去咗做檢測,番呢話點解冇口罩送既,我話政府從來都冇話有嘢送架喎,佢可能覺得蝕咗,佢尋日係咁問其實人做吾做,公司同事甚至係啲客,問人地點解吾做係咪有政治立場?大部分人都係話吾想做咪吾做囉,個人自由,其實佢自已就係一隻貪小便宜既YC

引用:
原帖由 054D 於 2020-9-4 11:39 AM 發表
檢測數量一定人係會後來居上越來越多,因為好多人之前觀望,原來檢查只係小事一宗,就好揸唔定主義的人都會選擇參予。
我老爸今朝自己去驗,驗完同我講咁樣就驗完啦?佢話個姑娘係佢個鼻hi左幾嘢,插得吾夠深喎,真係比佢吹脹

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]