• 瀏覽: 551,495
  • 回覆: 7,444
  • 追帖: 153
+574
支持大叔開新帖!

支持大叔,我會繼續追下去!

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-8-31 06:56 AM 發表

師姐又去遊玩了真羨慕妳哦,玩開心點拍多點靚照給我地睇
我嘅旅行計劃都排到年底啦,我朋友圈有日日更新靚靚風景相架,呢到因為要爬牆就少d

引用:
原帖由 Mary妹妹 於 2020-8-31 07:39 AM 發表

羨慕到不得了
希望香港疫情儘快清零回復正常!多謝你一直堅守崗位💪💪💪

報到,支持大叔新帖,今次趕得到頭10版,yeah

到, 繼續支持大叔

支持大叔,好文

引用:
原帖由 paulaalan 於 2020-8-31 08:07 AM 發表

希望香港疫情儘快清零回復正常!多謝你一直堅守崗位💪💪💪
疫情政治化,上下不一心,好難清零

班黑醫護開哂記招反對檢測😤煩不煩
http://paper.wenweipo.com/2020/08/31/HS2008310008.htm

醫管局米線揾黃痴瘋出來做代表,杯葛檢測

引用:
原帖由 paulaalan 於 2020-8-31 12:44 AM 發表
嘩,無買開6合彩今期都想買啊,我1號就飛西寧啦,去玩十一日
期待你開心share靚相🤩

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-8-31 12:00 AM 發表
宋代朱熹:
不偏,謂之中,不倚,謂之庸。
中庸之道,是中國人數年來的大道理。
有說,儒家四書五經中,最難的是「中庸」。
中庸本為禮記的其中一篇,後獨立抽出來成為儒家四書之一。

最能表現孔子中庸思想的故事,莫過於「過猶不及」。有一次,子貢問孔子:「子張和子夏哪一個比較賢能?」孔子說:「子張做事過頭了一些,而子夏做事又稍嫌不足一點。」子貢就說:「那麼就是子張強一些了。」孔子回答說:「太過和不及同樣不 ...
報到
未來最壞的時代,有可能是中美軍事衝突?台灣獨立?南海炸佢老美?
所以橫掂都壞,大叔辭職去遊覽祖國大地?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-8-31 07:17 AM 發表

湖北佬保釋要有特首批,好嚴格的....
相信機會唔高......
事實上班和你死表面上成日話"好支持佢地",但實際上佢地都知已經輸到貼地,所以佢地開始唔想再講政治,寧願賺多幾個錢去英國算數.....
(點解去英國?因為李黃瓜響英國開左個"香港城",真係只有黃瓜粉絲才會走去買呢D響英國人眼中唔值錢既樓...) ...
香港城在小英國那裡,等我望下那裡掂不掂

引用:
原帖由 Mary妹妹 於 2020-8-31 08:17 AM 發表
醫管局米線揾黃痴瘋出來做代表,杯葛檢測
同漢奸有聯繫,可冚家鏟

報到,支持大叔!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]