• 瀏覽: 432,213
  • 回覆: 6,305
  • 追帖: 228
報到

回覆 引用 TOP

支持大叔, 支持祖國, 支持林鄭, 支持香港警察
好開心可以同版友們繼續圍爐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-8-31 02:13 AM 發表

庸人歸隊
庸人唔易做噃

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2020-8-31 07:18 AM 發表

德國的根底唔係右翼嗎?唔係點解有希特拉出現
默克爾基民盟呢個大左翼以前係德國主流.....
但依家真係有納粹主義人士開始出黎.....情況令人擔心...

引用:
原帖由 geometric 於 2020-8-31 02:07 AM 發表

支時大叔!認同大叔!

中庸之道是我們中華文化很重要的一環;「世上除了有黑色、白色、還有灰色」這句話耳熟能詳,但除了黑白灰外,還有紅橙黃綠青藍紫的顏色;再引伸推論,電腦色板還有256色,65536色和無數更多的色彩。
當日黑暴一句「黑白是良知」的口號,正正就是要畫一個框框,框着市民的思考方式只有二元對立思考,從而忽略一件事情出現背後原因的多樣性、複雜性。他們其中一個目的,就是要製造民眾的內鬥 ...
易經也,包含天地萬物創造根本...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-8-31 07:22 AM 發表

默克爾基民盟呢個大左翼以前係德國主流.....
但依家真係有納粹主義人士開始出黎.....情況令人擔心...
只可以講,當年只係教導納粹人重建價值觀,但係被釋放的獸性接近無可能收得返,唔知德國咁多年仲有沒有做或防止納粹化思想出現,如果無就大獲

至於本港,淺黃人的無力感真係好強,但深黃好似精神分裂

要解決問題,應該先認清左問題的精結,然後再將佢拆解,這樣任何便很易解決
金錢只是數字遊戲,人生亦如風浪,到達低點時,定會再起。
留名支持

回覆 引用 TOP

支持大叔

回覆 引用 TOP

十卜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-8-31 06:41 AM 發表

今日的德國遊行,相信係美國大右派之下衍生出黎.....
呢班人同香港果班激進黃都係同一性質,都係流於口號去聚人,要全世界攬住死....
睇黎呢個世界真係要開始瘋狂,如果各個國家都係大右派主流,恐怕真係會世界大戰...

連德國呢個左翼主流都開始大右傾,真係好大鑊..... ...
真係好瘋狂....美國又多一單黑人被警察槍擊事件
https://www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/2020/08/23/us/kenosha-police-shooting.amp.html

回覆 引用 TOP

https://gu.qq.com/resources/shy/ ... b&wxurl=qqstock://newsV2/19//SN202008310011387962c5a200///&pagetype=share

張一跪送比美國,已撕開包裝,準備放入口的Tiktok糖,中國突然在簽約最後幾小時出手:你這個張一跪只顧西資的國家安全,咁,自己的國家安全呢?

支持大叔

我用過的android產品sensation, s2, note1, ray, one x, s3 3g.desire x ,one sv,table s,htc one.gpro,memo padFHD10

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 paulaalan 於 2020-8-31 01:16 AM 發表

今年青海鹽湖呢條線火爆到不得了,果邊要着薄羽絨啦,已執好行李等出發!
羨慕到不得了

引用:
原帖由 carloswkw 於 2020-8-31 07:38 AM 發表

https://gu.qq.com/resources/shy/ ... &pagetype=share

張一跪送比美國,已撕開包裝,準備放入口的Tikt ...
不知一跪會不惜一切出賣國家去漂白定再跪

要解決問題,應該先認清左問題的精結,然後再將佢拆解,這樣任何便很易解決

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]