• 瀏覽: 550,830
  • 回覆: 7,444
  • 追帖: 153
+574
好文

支持大叔

支持大叔

報到先

早晨!報到支持大叔。

今日的德國遊行,相信係美國大右派之下衍生出黎.....
呢班人同香港果班激進黃都係同一性質,都係流於口號去聚人,要全世界攬住死....
睇黎呢個世界真係要開始瘋狂,如果各個國家都係大右派主流,恐怕真係會世界大戰...

連德國呢個左翼主流都開始大右傾,真係好大鑊.....

報到。繼續支持大叔。

引用:
原帖由 paulaalan 於 2020-8-31 12:44 AM 發表
嘩,無買開6合彩今期都想買啊,我1號就飛西寧啦,去玩十一日
師姐又去遊玩了真羨慕妳哦,玩開心點拍多點靚照給我地睇

引用:
原帖由 geometric 於 2020-8-31 02:07 AM 發表
支時大叔!認同大叔!

中庸之道是我們中華文化很重要的一環;「世上除了有黑色、白色、還有灰色」這句話耳熟能詳,但除了黑白灰外,還有紅橙黃綠青藍紫的顏色;再引伸推論,電腦色板還有256色,65536色和無數更多的色彩。
當日黑暴一句「黑白是良知」的口號,正正就是要畫一個框框,框着市民的思考方式只有二元對立思考,從而忽略一件事情出現背後原因的多樣性、複雜性。他們其中一個目的,就是要製造民眾的內鬥 ...
看師兄這段話穫益良多
但實行起來確有難道但確又是事實,十年計的修復工程呀大家都要迎接最壞的時代

引用:
原帖由 geometric 於 2020-8-31 02:07 AM 發表
支時大叔!認同大叔!

中庸之道是我們中華文化很重要的一環;「世上除了有黑色、白色、還有灰色」這句話耳熟能詳,但除了黑白灰外,還有紅橙黃綠青藍紫的顏色;再引伸推論,電腦色板還有256色,65536色和無數更多的色彩。
當日黑暴一句「黑白是良知」的口號,正正就是要畫一個框框,框着市民的思考方式只有二元對立思考,從而忽略一件事情出現背後原因的多樣性、複雜性。他們其中一個目的,就是要製造民眾的內鬥 ...
由侵侵帶領的大右派得勢下,呢班人真係氣勢如虹.....
所以香港人如果真係唔醒,恐怕只會成世受苦,到時真係唔慌唔"攬住死".....
由於班和你死真係開始疲倦,所以班激進犯暴近排要週圍搞事去逼班和你死出黎撐佢地...

報到,支持🙋‍♀️

晨早出黎報到!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-8-31 07:04 AM 發表

由侵侵帶領的大右派得勢下,呢班人真係氣勢如虹.....
所以香港人如果真係唔醒,恐怕只會成世受苦,到時真係唔慌唔"攬住死".....
由於班和你死真係開始疲倦,所以班激進犯暴近排要週圍搞事去逼班和你死出黎撐佢地... ...
但可惜點搞都好,始終煲唔起果勢添,師兄覺得湖北琦被假釋的機會高唔高

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2020-8-31 07:16 AM 發表

但可惜點搞都好,始終煲唔起果勢添,師兄覺得湖北琦被假釋的機會高唔高
湖北佬保釋要有特首批,好嚴格的....
相信機會唔高......
事實上班和你死表面上成日話"好支持佢地",但實際上佢地都知已經輸到貼地,所以佢地開始唔想再講政治,寧願賺多幾個錢去英國算數.....
(點解去英國?因為李黃瓜響英國開左個"香港城",真係只有黃瓜粉絲才會走去買呢D響英國人眼中唔值錢既樓...)

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-8-31 06:41 AM 發表
今日的德國遊行,相信係美國大右派之下衍生出黎.....
呢班人同香港果班激進黃都係同一性質,都係流於口號去聚人,要全世界攬住死....
睇黎呢個世界真係要開始瘋狂,如果各個國家都係大右派主流,恐怕真係會世界大戰...

連德國呢個左翼主流都開始大右傾,真係好大鑊..... ...
德國的根底唔係右翼嗎?唔係點解有希特拉出現

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]