• 瀏覽: 2,389
  • 回覆: 19
有市民去年10月13日在屯門楊青路附近舉行示威活動,抗議港府以緊急法立《禁蒙面法》,期間一名侍應被制服,警方在制服他的附近亦檢獲一支金屬棍。侍應受審後在屯門法院被裁定一項在公眾地方管有攻擊性武器罪成,被判囚4個月。
根據警員供詞,他指在警車上已留意到被告持著涉案伸縮警棍奔跑。裁判官裁決時同意警員未必可以全部時間,由下警車至追捕被告一刻,注意力投放在被告身上,但即使視線有斷開過,也只是短暫的分離。至於辯方質疑,警員是否誤以為欄杆是警棍,其質疑是匪疑所思和不合邏輯的。根據警員的作供神情等,裁定事主誠實可靠....

被告王英傑。
https://std.stheadline.com/realt ... 例風波-藏伸縮警棍罪成-侍應判囚4個月

阿曱甴黑暴英傑哥哥,你個名就勁啦,
不過威完要還架,受四隻已執到...

引用:
原帖由 moyy 於 2020-8-30 06:14 PM 發表
有市民去年10月13日在屯門楊青路附近舉行示威活動,抗議港府以緊急法立《禁蒙面法》,期間一名侍應被制服,警方在制服他的附近亦檢獲一支金屬棍。侍應受審後在屯門法院被裁定一項在公眾地方管有攻擊性武器罪成,被判囚4個月。
根據警員供詞,他指在警車上已留意到被告持著涉案伸縮警棍奔跑。裁判官裁決時同意警員未必可以全部時間,由下警車至追捕被告一刻,注意力投放在被告身上,但即使視線有斷開過,也只是短暫的分離。 ...
判得少呀
四隻咁少

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-8-30 07:28 PM 發表

判得少呀
四隻咁少
被洗腦好可怕,玩流血

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-8-30 09:36 PM 發表

被洗腦好可怕,玩流血
壞腦曱甴暴徒,
受完靶出嚟繼續做待應...
招呼人客時咪陀支伸縮警棍囉。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-8-30 06:14 PM 發表
根據警員供詞,他指在警車上已留意到被告持著涉案伸縮警棍奔跑。裁判官裁決時同意警員未必可以全部時間,由下警車至追捕被告一刻,注意力投放在被告身上,但即使視線有斷開過,也只是短暫的分離。 ...
曱甴廢青被判入獄依然咀角含春淫笑,証明黃屍智商的確好有問題!

引用:
原帖由 facrl 於 2020-8-31 05:17 AM 發表

曱甴廢青被判入獄依然咀角含春淫笑,証明黃屍智商的確好有問題!
稍有思維的人都唔會做咁戇鳩嘅野啦,
你唔見色溢板條賈文宣黃狗去衝....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-8-31 01:26 PM 發表

稍有思維的人都唔會做咁戇鳩嘅野啦,
你唔見色溢板條賈文宣黃狗去衝....
喪屍曱甴又入冊

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-8-31 10:31 PM 發表

喪屍曱甴又入冊
有乜計壞左腦,
做得喪屍曱甴就預左。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-1 01:12 AM 發表

有乜計壞左腦,
做得喪屍曱甴就預左。
喪屍曱甴想搵快錢
點知 咁快就入監獄

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-1 10:03 PM 發表

喪屍曱甴想搵快錢
點知 咁快就入監獄
犯法野,都送頭
皆因被洗腦

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-2 08:24 AM 發表

犯法野,都送頭
皆因被洗腦
侍應 有伸縮警棍用嚟做乜
掃 檯面 咩

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-2 01:25 PM 發表

掃 檯面 咩
比差人拉果陣,條七一定縮

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-2 01:25 PM 發表

掃 檯面 咩
用嚟自插囉....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-3 01:59 AM 發表

用嚟自插囉....
又係幾好用,插佢屎眼

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-3 07:21 AM 發表

又係幾好用,插佢屎眼
唔係夜半三更呱呱叫為乜,
最好就自插......

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]